BestMusic.ro » Lady Sovereign » Biografie Lady Sovereign

Biografie Lady Sovereign

Lady Sovereign

`Cel mai mare pitic din `joc` - dupa cum s-a autointitulat, Mc Lady Sovereign promoveaza un autentic stil britanic, materializat in single-uri de succes pe plan international.

Pe numele sau adevarat Louise Harman, Sovereign a crescut in nord-vestul Londrei in cunoscutul cartier Chalkhill Estate. Puternic influentata de stilul unic Salt `N` Pepa auzit pe albumele mamei sale, Sovereign a inceput sa-si compuna propriul rap, postandu-si piesele pe un forum pe internet.

Aici l-a intalnit pe DJ-ul Framster. Doi ani mai tarziu va renunta la scoala pentru a participa la realizarea unui film educational despre Mc-i.

A reusit sa ii convinga pe producatori ca poate compune piese pentru soundtrack-ul filmului, demo-urile ajungand in mainile lui Medasyn.

Impreuna cu Frost P, Zuz Rock si Shystie, acesta a pus la punct proiectul intitulat `The Battle` - lansat in 2003 de catre Casual Records. `The Battle` a adus-o in lumina reflectoarelor pe tanara Sovereign.

Piese precum `A Little Bit of Shhh!`, `9 to 5` sau `Ch Ching` au devenit extrem de cunoscute pe internet.

In 2005 apare pe compilatia `Run the Road`, dupa care urmeaza EP-ul `Vertically Challenged` via Chocolate Industries.

Il intalneste pe Jay Z care, convins de succesul single-ului `Hoodie`, ii propune un contract cu Def Jam. Astfel, in colaborare cu Usher si L.A. Reid, va lansa in 2006 albumul de debut `Public Warning`.

Comentarii Lady Sovereign