BestMusic.ro » Lana Del Rey » Biografie Lana Del Rey

Biografie Lana Del Rey

Lana Del Rey

Lana Del Rey, pe numele sau adevarat Elizabeth Grant este o tanara cant-autoare ,nascuta pe 21 iunie 1986, in New York City, Statele Unite ale Americii.

Aceasta si-a facut debutul discografic in anul 2011, odata cu lansarea discului single „Video Games”. Din luna octombrie a aceluiasi an artista a obtinut un contract de colaborare cu casa de discuri Interscope Records.

In piesele sale se recunoaste o puternica influenta din muzica lui Nancy Sinatra, Britney Spears, Elvis Presley si a grupului Antony and the Johnsons.

Prima aparitie a Lanei del Rey a avut loc in anul 2008, cand aceasta a scos pe piata primul sau EP, intitulat "Kill Kill". Artista a aparut la acel moment sub pseudonimul Lizzy Grant.

In ianuarie 2010 apare primul album complet al cantaretei, "Lana Del Ray A.K.A. Lizzy Grant". Albumul a fost scos pe piata muzicala cu ajutorul producatorului David Kahne, pe care Lana l-a apreciat si l-a considerat ca fiind un om integru.

Tatal artistei a avut si el o contributie majora in cariera acesteia, el contribuind financiar la lansarea albumului "Lana Del Ray A.K.A Lizzy Grant". Piesele incluse pe acest prim disc sunt in numar de 13 si sunt urmatoarele: "Kill", "Queen Of The Gas Station", "Oh Say Can You See", "Gramma" (Blue Ribbon Sparkler Trailer Heaven), "For K Part 2", "Jump", "Mermaid Motel", "Raise Me Up" (Mississippi South), "Pawn Shop Blues", "Brite Lites", "Put Me In A Movie", "Smarty", "Yayo".

In 2011 "Video Games" a aparut pe spotul serialului TV "Ringer", iar din acest moment drumul cantaretei Lana Del Rey a mers in sensul cel bun. Artista marturisea intr-un interviu ca aceasta piesa nu era destinat sa devina single, dar ca publicul a avut o reactie adecvata si lucrurile au mers de la sine. Un nou album Lana Del Rey se prefigureaza sa fie lansat in data de 30 ianuarie 2012, sub denumirea de "Born to Die".

Pe 15 ianuarie 2012 cantareata a fost invitata la show-ul Saturday Night Live, unde a interpretat doua piese. Din pacate ea nu a facut o figura prea frumoasa, astfel incat publicul si criticii au taxat prestatia sa mediocra.

Comentarii Lana Del Rey