BestMusic.ro » Laura Lavric » Biografie Laura Lavric

Biografie Laura Lavric

Laura Lavric

Laura Lavric, indragita interpreta de muzica populara, s-a nascuta pe 20 septembrie 1946, satul Costisa, comuna Fratautii Noi, judetul Suceava.

Pasiunea pentru muzica a inceput pentru Laura Lavric de la o varsta foarte frageda. Mai intai Laura ciulea urechile cu incantare la fanfara din sat, apoi a fost de-a dreptul fermecata pe primul patefon adus in sat.

Dupa terminarea scolii, Laura Lavric este angajata la o cooperativa de croitorie din Radauti, dar si aici e urmarita de pasiunea devastatoare pentru muzica.

Participa la Festivalul National al Cooperativelor Mestesugaresti la Targu-Mures, unde castiga primul premiu important din cariera.

A urmat apoi `Dialog la distanta`, cel mai mare festival national televizat. Era in 1967 si Laura a luat numai note de 10 - i-a batut pe toti la sectiunea folclor.

Apoi este chemata la Electrecord, iar apoi urmeaza aparitii la televiziunea nationala.

Restul e istorie: au urmat sute de spectacole, nenumarate premii si prezente la cele mai importante show-uri de televiziune.

Printre albumele lansate de Laura Lavric se numara `Hai la sarba moldoveni` (2000), `Dragu-mi-i la veselie` (2002), `S-o dat o veste asara` (2005).

Titlurile catorva creatii muzicale ale Laurei Lavric :

Tare-mi place ca sa joc
Joaca, badita, cu foc
Vai de omul cel sarac
Struguras mustos
La batuta, mai baieti

L.G.
 

Comentarii Laura Lavric

Vrei sa iti cante Laura Lavric la un eveniment?


Da click aici, completeaza detaliile si noi te vom contacta!

Rezerva acum