BestMusic.ro » Laura Lavric » Biografie Laura Lavric

Biografie Laura Lavric

Laura Lavric

Laura Lavric, indragita interpreta de muzica populara, s-a nascuta pe 20 septembrie 1946, satul Costisa, comuna Fratautii Noi, judetul Suceava.

Pasiunea pentru muzica a inceput pentru Laura Lavric de la o varsta foarte frageda. Mai intai Laura ciulea urechile cu incantare la fanfara din sat, apoi a fost de-a dreptul fermecata pe primul patefon adus in sat.

Dupa terminarea scolii, Laura Lavric este angajata la o cooperativa de croitorie din Radauti, dar si aici e urmarita de pasiunea devastatoare pentru muzica.

Participa la Festivalul National al Cooperativelor Mestesugaresti la Targu-Mures, unde castiga primul premiu important din cariera.

A urmat apoi `Dialog la distanta`, cel mai mare festival national televizat. Era in 1967 si Laura a luat numai note de 10 - i-a batut pe toti la sectiunea folclor.

Apoi este chemata la Electrecord, iar apoi urmeaza aparitii la televiziunea nationala.

Restul e istorie: au urmat sute de spectacole, nenumarate premii si prezente la cele mai importante show-uri de televiziune.

Printre albumele lansate de Laura Lavric se numara `Hai la sarba moldoveni` (2000), `Dragu-mi-i la veselie` (2002), `S-o dat o veste asara` (2005).

Titlurile catorva creatii muzicale ale Laurei Lavric :

Tare-mi place ca sa joc
Joaca, badita, cu foc
Vai de omul cel sarac
Struguras mustos
La batuta, mai baieti

L.G.
 

Comentarii Laura Lavric