BestMusic.ro » Laura Stoica » Biografie Laura Stoica

Biografie Laura Stoica

Laura Stoica

Laura Stoica s-a nascut pe 10 octombrie 1967 si, pasionata fiind de muzica, in 1986 a absolvit cursurile de canto clasic, profesor Emil Niculescu, la Scoala Populara de Arta din Targoviste, participand ulterior la toate concursurile muzicale organizate in Romania pentru tinerele talente.
 
Urmatorul pas in cariera ei artistica l-a facut in 1989 cand a devenit solista a teatrului de revista "TOMA CARAGIU" din Ploiesti, timp de un an.
 
Chiar daca muzica a ramas pe primul loc, Laura a fost atrasa si de Teatru astfel ca in anul 2000 a absolvit Facultatea de Teatru, Sectia Arte, din cadul Universitatii Ecologice din Bucuresti, in clasa Adrianei Popovici, fiind licentiata in Arta-Actorie, Universitatea Ecologica Bucuresti (anii I - II: dr. prof. univ. Adriana Popovici; anii III - IV: profesorii C-tin Codrescu, Vlad Radescu, Doru Ana). 
 
In 1990, la festivalul de la Mamaia, Laura Stoica se lansa in lumea muzicala, anul urmator fiind declarata cea mai buna solista pop-rock, iar melodia `Un actor grabit`, de Bogdan Cristinoiu, melodia anului.

In perioada anilor 1987-1991 Laura Stoica a participat la toate concursurile muzicale organizate in Romania pentru tinerele talente. Cu o tenacitate impresionanta, Laura s-a impus atat in fata juriilor de specialisti, cat si a iubitorilor de muzica pop.

Laura Stoica se afirma ca o vedeta consacrata, o cantareata originala, cu o voce bine formata, cu o interpretare nuantata si cu un joc scenic modern. Primul album, intitulat `Focul`, a aparut pe piata in 1994. De atunci melodiile Laurei au fost incluse pe diverse compilatii, in 1997 lansand al doilea album, `Nici o stea`.

Laura Stoica a crezut ani de-a randul ca nu poate avea copii si sfarsise prin a se impaca cu acest gand. Stia ca pentru tot ceea ce ne ofera viata trebuie sa platim un pret si se gandea ca acesta ar putea fi pretul pe care ea trebuie sa-l plateasca pentru talentul si cariera ei. Sarcina a fost un minunat cadou de Craciun, cel mai frumos dar pe care l-a primit vreodata. Insa nici ea si nici logodnicul ei, Cristian Margescu, baterist in trupa Laurei, nu au vrut sa faca acest anunt pana cand nu au avut certitudinea ca totul decurge normal. "Copilul se va naste in septembrie, iar pana la venirea lui pe lume sunt hotarata sa-mi respect toate angajamentele privind concertele si sa pregatesc un nou album. Este felul in care vreau sa-i urez bun venit primului meu copil", a marturisit vedeta.

Sorta insa are planurile ei. Joi, 9 martie 2006, Laura Stoica si logodnicul ei si-au pierdut viata intr-un accident de circulatie. Soferul unei Dacii papuc a intrat cu viteza pe contrasens si a izbit violent autoturismul in care se aflau cantareata si logodnicul ei, bateristul Cristian Margescu. Laura Stoica a murit pe loc, la fel ca si soferul vinovat.
 
S-au spus multe despre Laura Stoica insa cel mai important lucru este faptul ca publicul a iubit-o inca de la debutul ei in lumea muzicala (Festivalul Mamaia, 1990) iar vocea ei a cucerit iremediabil atat juriile de specialisti, cat si iubitorii de muzica pop-rock. Cu trecerea timpului, popularitatea si numarul admiratorilor ei au crescut constant.


Stiri:
Melodie in amintirea Laurei Stoica
A incetat din viata LAURA STOICA
Laura Stoica se pregateste sa devina mamica

Comentarii Laura Stoica