BestMusic.ro » Laurent Garnier » Biografie Laurent Garnier

Biografie Laurent Garnier

Laurent Garnier

Angajat la o ambasada din Londra, francezul Laurent Garnier a inceput cariera de DJ in Manchester la sfarsitul anilor 80, ajungand unul dintre cei mai faimosi din lume. Talentul de a mixa piese deep house si techno, acid/trance si jazz, a constituit o forta in promovarea stilului sau. In anii 90 a inceput sa produca diferite LP-uri pentru cantareti de renume.

Unul din primii europeni care incepusera sa mixeze house american, Garnier si-a castigat reputatia de profesionist in timp. Seturile de melodii care incantau auzul publicului din clubul Hacienda au constituit o inspiratie pentru formatii precum Stone Roses si Happy Mondays.
Garnier a hotarat sa se concentreze asupra Frantei, sustinand spectacole in clubul Wake Up din Paris vreme de trei ani. DJ-ul a lansat albumul „French Connection” si EP-ul „Bout de Souffle”, inregistrate la casa de discuri FNAC. Nemultumit de prestatia ei, impreuna cu Eric Morand (un prieten care lucra tot pentru FNAC), Garnier a decis sa infiinteze un studio de inregistrari.
A produs numeroase melodii insa LP-ul „Shot in the Dark” a fost lansat abia in 1995. In 1997 a aparut „30”, urmat de retrospectiva „Early Works”. Dupa ce a calatorit prin lume si a cantat in diferite cluburi, Garnier a revenit in studio pentru a inregistra un nou album intitulat „Unreasonable Behaviour” si lansat in 2000.

Comentarii Laurent Garnier