BestMusic.ro » Laurent Wolf » Biografie Laurent Wolf

Biografie Laurent Wolf

Laurent Wolf

Laurent Wolf si-a dedicat viata muzicii electronice de la varsta de 12 ani. A fost descoperit in 1992 in timp ce isi facea primele seturi in Paris, fiind propus sa tina o petrecere saptamanala in Queen, renumitul club de pe Champs Elysees. Laurent a lucrat pentru acest club timp de 10 ani, mixand 3 nopti pe saptamana. Queen a insemnat pentru Laurent o adevarata rampa de lansare in cariera sa de DJ.

Datorita remixurilor sale, Laurent Wolf s-a afirmat ca fiind un dj inventiv, dinamic si atent cu publicul sau. Dupa colaborari interminabile cu diferite case de discuri, Laurent decide sa-si creeze propriul sau label. In 1995 lanseaza "House Train". Single-ul ajunge in scurt timp no 1, si scoate in evidenta darul incontestabil al lui Laurent pentru productia muzicii house deseori nuantata cu muzica electronica avangardista.

Insa succesul revine in forta odata cu hitul "Saxo" care devine un super hit in toata lumea, si in acelasi timp cu piesa "Calinda". Aceste doua sigle-uri apar pe pimul album, un album ce contine 2 cd-uri, si pe care Wolf isi lasa amprenta distinctiva: muzica ritmica ce include tobe si percutie.

Label managerul sau isi aminteste noaptea cand Laurent a cantat "Saxo" pentru prima data: "Publicul a innebunit! Eu si Laurent ne-am uitat la fiecare persoana in parte si am stiut ca acela era inceputul unui lucru grandios".  "Inca imi mai testez piesele instrumentale in cluburi , chiar si piese care nu sunt terminate, pentru a vedea daca oamenilor le place. Cand reactiile publicului seamana cu cele pentru "Saxo" si "Calinda", atunci stiu ca piesa e buna" spune Laurent.

Chiar si posturile de radio, in general ostile fata de muzica electronica, il difuzeaza pe Laurent, devenit acum una dintre stelele scenei muzicii din Franta. "Saxo" si "Calinda" pot fi gasite pe sute de compilatii. In acelasi timp Laurent isi consolideaza structura discografica: dupa infiintarea lebel-ului Darkness, in 2001, Afrodynamic si Rotmodynamic vin ca niste urmari firesti. Pentru fiecare dintre albume, Laurent investeste in noi aparate pentru a-si schimba modul de a lucra si pentru a creea sound-uri noi.

In 2004 lanseaza primul sau album "Sunshine Paradise", iar anul urmator lanseaza "Positive Energy", dupa care "Hollyworld". A lansat de asemenea prima sa compilatie sun label-ul Afrodynamic.

"Nu ma intereseaza sa fiu un star. Vreau doar ca munca mea din studio sa fie apreciata de public. Cand cineva imi spune ca ii place felul in care lucrez sunt cu mult mai incantat decat in momentul in care un tip imi cere un autograf pentru sora sa mai mica".

Laurent isi face un studio chiar la el acasa pentru a putea inregistra oricand doreste, acesta isi continua turul vietii de noapte, oprindu-se in Taiwan pentru a mixa in fata a 2000 de persoane, in Rusia, in Chile in noaptea Anului Nou, pe o plaja din Columbia pentru un public de 25.000 de persoane, in Mexic la legendarul Living room si la Pacha din Barcelona.

"Se intampla sa zbor 20 de ore dus si 20 de ore intors doar pentru un set de 2 ore" isi aminteste Laurent.

Laurent Wolf revine cu noul sau album "Wash my World", primul single "NO STRESS" fiind lansat in mai mult de 25 de tari. Colaborarea sa cu label-uri renumite ca Ultra Records, Armada, Blanco y Negro si Time Records, asigura faptul ca NO STRESS este deja un hit international. No 1 in principalele topuri europene, NO STRESS tinde sa fie piesa house a anului 2008.

Comentarii Laurent Wolf