BestMusic.ro » Lemar » Biografie Lemar

Biografie Lemar

Lemar

Opt ani au fost necesari pentru artistul R&B londonez Lemar sa isi solidifice calitatile vocale si compozistice inainte de a-si lansa albumul de debut. Intelegerea cu BMG Records nu a dus insa decat la lansarea unui singur single `Got Me Saying (Ooh)`.

Adevaratul succes al lui Lemar a inceput odata cu participarea sa la reality-show-ul  `Fame Academy`, acolo unde s-a clasat pe locul al 3-lea in anul 2002. Acest lucru i-a oferit un contract cu Sony Records, alaturi de care va realiza 6 single-uri ajunse in top 10, 2 premii MOBO si 2 premii Brit (echivalentul britanic al Grammy-urilor).

Lemar Obika s-a nascut pe 4 aprilie 1978 la perifieria multi-culturalului oras Tottenham. Indragostit de la o varsta frageda de muzica, a ales acest drum , in pofida dorintei parintilor de a da curs admiterii sale la Universitatea din Cardiff, unde ar fi trebuit sa studieze farmacia.

Pentru a se intretine, Lemar lucra la o banca in timpul zilei, reusind sa cante in timpul noptii, ajungand chiar sa faca backing vocal pentru Usher sau Destiny’s Child.

Urmeaza aparitia in `Fame Academy`.

Albumele lansate via Sony - `Dedicated` si `Time to Grow` ii vor asigura popularitatea.

In septembrie 2006 apare cel mai bine clasat material  - `The Truth about Love`, produs de Brian Rawling (Tina Turner, Lionel Richie sau Cher) - ce va intra in topurile britanice direct pe locul 3.

Comentarii Lemar