BestMusic.ro » Lenuta Gheorghita » Biografie Lenuta Gheorghita

Biografie Lenuta Gheorghita

Lenuta Gheorghita

Lenuta Gheorghita o cunoscuta interpreta de muzica populara din Republica Moldova lucreaza in prezent la un nou album. Dupa ce a lansat doua albume de muzica populara, cantareata a hotarat sa realizeze si unul cu muzica etno. Lenuta Gheorghita, in trecut solista in orchestra „Mugurel”, colaboreaza de mai mult timp cu diferiti muzicieni din muzica populara si compozitori de muzica usoara.

Prefera sa-si scrie singura textele, astfel incat aproape toate cantecele din repertoriul ei au versuri semnate de interpreta insasi. Lenuta Gheorghita sustine ca, in lucrarile sale, canta despre viata sa, iar starea sufletului o motiveaza sa scrie piese de veselie sau de jale. In primul ei album, intitulat „Sa traiasca maicuta”, are si o piesa pentru soacra. „Inca nu sunt casatorita, dar sper ca, atunci cand voi deveni si eu sotie, sa am o soacra buna. La noi, la moldoveni, se canta mult despre mama, tata, copii, iar despre soacre - mai nimic”, spune interpreta.

Cantareata marturiseste ca ii place sa scrie si texte pentru cantece de jale, una dintre acestea fiind piesa „Sapa, mai badita, sapa!”, care a devenit un hit la posturile de radio. Cu toate acestea, Lenuta Gheorghita nu se limiteaza numai la muzica populara si cea etno. In curand va lansa o piesa de muzica usoara intitulata „Dragostea mea calatoare”. Ea pregateste si multe alte surprize pentru publicul meloman.

Sursa: Jurnalul de Chisinau

Comentarii Lenuta Gheorghita