BestMusic.ro » Leona Lewis » Biografie Leona Lewis

Biografie Leona Lewis

Leona Lewis

 Leona Louise Lewis (nascuta pe data de 3 aprilie 1985 in Londra, Regatul Unit) este o cantareata de muzica pop, soul si R&B. Ea a devenit cunoscuta in urma participarii la emisiunea-concurs The X Factor, pe care a castigat-o la la finele anului 2006.

Albumul de debut al interpretei, intitulat Spirit a stabilit noi recorduri mondiale, fiind comercializat in peste sase milioane de exemplare pe plan international.Cantecul „A Moment Like This” a fost cumparat de peste 50,000 in primele treizeci de minute de la aparitie, stabilind astfel un nou record in Regatul Unit. De asemenea, „Bleeding Love” este numit cel mai bine vandut single al anului 2007, cu aproape 1 milion de exemplare in evidentele din Marea Britanie si 3,5 milioane in S.U.A.. Vanzarile inregistrate confirma succesul interpretei, iar Lewis beneficiaza de cel mai puternic debut al unei cantarete engleze in Statele Unite ale Americii.

 
Cel de-al doilea album al interpretei, intitulat Echo, a debutat pe cea mai inalta treapta a clasamentului britanic si a primit doua discuri de platina in Regatul Unit, semnificand vanzari de peste 600,000 de copii in regiunea respectiva.La finele anului 2009, Leona Lewis a inregistrat cantecul principal al coloanei sonore dedicate filmului stiintifico-fantastic Avatar.Piesa, intitulata „I See You (Theme from Avatar)”, a fost nominalizata la Globul de Aur, la categoria „Cel mai bun cantec original”.
 
Avand un timbru caracteristic mezzo-sopranelor, Lewis poseda o intindere vocala care insumeaza aproximativ patru octave. Genurile muzicale abordate de Leona Lewis variaza de la pop clasic pana la RnB contemporan sau soul.
Leona Lewis este vegetariana de la varsta de doisprezece ani, dar si o sustinatoare a drepturilor animalelor iar pentru actiunile caritabile intreprinse, interpreta a fost numita „Personalitatea anului 2008” de catre PETA.
 
La data de 24 august 2008, Lewis a interpretat melodia „Whole Lotta Love” impreuna cu Jimmy Page in cadrul ceremoniei de inchidere a Jocurilor Olimpice de vara de la Beijing, aparitia celor doi reprezentand tranzitia dintre Beijing si Londra
 
Incepand cu data de 3 noiembrie 2008 este comercializat cantecul „Forgive Me”, anticipand astfel lansarea versiunii de lux a albumului de debut, Spirit
 
La finele anului 2008 este lansat urmatorul disc single al interpretei, intitulat „Run”, o preluare a unui slagar lansat anterior de formatia britanica Snow Patrol.
 
La data de 9 ianuarie, 2009 este lansat cel de-al saselea cantec de pe albumul Spirit. Intitulat „I Will Be”, discul single este o preluare a unei piese inregistrate anterior de cantareata canadiana Avril Lavigne
Unul dintre albumele demonstrative inregistrate de Leona Lewis inainte de participarea la emisiunea The X Factor, intitulat Best Kept Secret, a inceput sa fie comercializat in S.U.A. in ianuarie 2009
La data de 24 august 2008, Lewis a interpretat melodia „Whole Lotta Love” impreuna cu Jimmy Page in cadrul ceremoniei de inchidere a Jocurilor Olimpice de vara de la Beijing, aparitia celor doi reprezentand tranzitia dintre Beijing si Londra
 
La data de 15 septembrie 2009 are loc lansarea cantecului „Happy” in Regatul Unit disc single care anticipeaza lansarea celui de-al doilea album al interpretei, intitulat Echo
 
Albumul Echo a fost lansat in S.U.A. la data de 17 noiembrie, iar recenziile criticilor de specialitate au fost favorabile, discul fiind aclamat pentru variatiile sale stilistice. La inceputul lunii decembrie a inceput comercializarea celui de-al doilea disc single al materialului Echo, intitulat „I Got You”, iar pentru a-l promova Lewis a avut o aparitie in emisiunea Late Night with David Letterman.
 
La finele anului 2009, Leona Lewis a lucrat alaturi de James Horner si Simon Franglen, alaturi de care a inregistrat principala piesa a coloanei sonore dedicate filmului stiintifico-fantasticAvatar.Piesa, intitulata „I See You (Theme from Avatar)”, a fost nominalizata la Globul de Aur, la categoria „Cel mai bun cantec original”.
 
Pe 15 februarie 2010 Leona Lewis a trecut la promovarea celui de-al doilea single de pe albumul Echo – I Got You. In acest sens, cantareata a lansat videoclipul melodiei.


Intre single-ul Happy si I Got You, Leona Lewis a promovat si o alta piesa, care nu este inclusa pe albumul lansat in noiembrie 2009.

Pe 23 februarie 2010, Leona Lewis a decis sa se liciteze pe cel mai cunoscut site specializat, eBay. Ea isi doreste, astfel, sa stranga bani pentru organizatia Oxfam care incearca sa ajuta populatia Haiti-ului. Cel care este dispus sa plateasca cea mai mare suma va castiga, in schimb, o zi in compania frumoasei britanice.

'Am fost uimita si inspirata de curajul oamenilor din Haiti. Cee ce s-a intamplat a fost devastator, iar eu chiar vreau sa fac orice imi sta in putere pentru a ajuta. In asemenea momente ne amintim cat de important este sa ajutam. Multumesc pentru tot sprijinul vostru`, a declarat Leona Lewis. Licitatia a ajuns pe 1950 de lire sterline, dar cei care doresc sa iasa la cina cu Leona Lewis mai au avut timp sa liciteze pana pe 1 martie.