BestMusic.ro » Levish » Biografie Levish

Biografie Levish

Levish

Levent Feizi Aka Levish originar din orasul de la malul marii Constanta.Pasiunea lui pentru muzica incepe in 1984 - 1985 cand, a dat peste  vasta colectie de casete audio a parintilor.In liceu, prin anii 90, a facut putin pian, ceva chitara, cantand melodii ale formatiilor Ray Cokes, Beavis & Butthead, RATM, Nirvana, RHCP, Depeche Mode sau The Chemical Brothers. Odata cu aparitia internetului, el a inceput sa asculte stiluri precum jazz, world music sau  non-mainstream a muzicii electronice sau a hiphop-ului.Cu playerele si mixerul a intrat in contact abia in 2007, dintr-o pura intamplare. Spre norocul sau muzica lui a fost remarcata de colectivul The Fish Bar & Art Gallery, fapt care i-a permis sa isi faca auzite tune-urile intr-un context ideal: vernisaje foto / pictura, proiectii filme, lansari de carte.

Deoarece muzica  lui in special mixurile abordeaza stiluri si genuri dintre cele mai variate, Levish se considera dj-ul potrivit pentru late night show-urile de radio.El  mixat  in Constanta, Brasov si Bucuresti alaturi de Tom Wilson, Emap, Fresh The Funkster, Zakaos, Charlie Dundeen sau Fanas.Insa cele mai placute iesiri pe scene pentru el sunt party-urile in aer liber, a participat la evenimente organizate in locatii precum Gurile Dobrogei - unde ritmurile world music progresiv psihedelice cu tempo alert si beat actual au constituit o optiune, sau in locatii cu farmec fostul Hotel D'Angleterre din Constanta, unde a ales sa mixeze piese funky, ori Club Embassy din Bucuresti, cu un lounge mix maraton de 6 ore in cadrul My Grandma's Backyard 8.

A  participat de asemenea la festivalul de arte din Brasov, Watumi Festival & Fringe, din 2009 a fost special pentru Levish. Alaturi de Zakaos, a mixat in deschiderea unor trupe ca Suie Paparude, Blazzaj, Bucharest AV, The Pixels, Aria Urbana sau The Amsterdams, el a abordat si muzica alternativa club/dance neo-electro left-field jazz-house.

Cu ocazia afterparty-ului Plai World Music Festival din Club Control (Bucuresti) se lasa influentat de sunete traditionale de pe toate continentele. Incepand cu 2009, Levish este dj rezident la Ramayana Cafe si timp de 52 de editii saptamanale ilustreaza in maniera eclectica si educativa peisajul muzical din Bucuresti. Recent, se dedica productiei si lanseaza o piesa instrumentala, La Syncope.

Comentarii Levish