BestMusic.ro » Lil Jon » Biografie Lil Jon

Biografie Lil Jon

Lil Jon

Atat Atlanta, cat si imprejurimile capitalei georgiene au fost dintotdeauna favorabile dezvoltarii muzicii rap in cursul anilor `90.

Mai mult insa decat oricine, Lil Jon si Eastside Boys au facut cunoscute publicului larg particularitatile rap-ului din Atlanta, promovand o atitudine provocatoare si aroganta.

Raper-ul si-a inceput actvitatea muzicala ca DJ, inainte ca Jermaine Dupri sa il invite in 1993 sa lucreze pentru So So Def Records, acolo unde va ocupa functia de vicepresedinte.

Intre timp, va lucra si ca gazda a unui show radio, incepand sa produca piese pentru nume cunoscute in lumea muzicala a Atlantei, precum Too Short, Xscape, Total sau Usher.

Jon va debuta cu dreptul cu al sau `Get Crunk, Who U Wit: Da Album` (1996). Pentru urmatorii 5 ani, Jon va ramane un fenomen al muzicii underground, pana cand va patrunde in lumea mare a muzicii cu al sau `Bia, Bia` feat. Ludacris, Too Short de pe discul `Put Yo Hood Up` (2001).

Apare destul de repede (in 2002) `Kings of Crunk`.

La mijlocul anului 2003, Jon devine cunoscut pentru hit-urile sale (amintim `Get Low`, `Damn`).

La sfarsitul lui 2004, expresiile favorite ale rapper-ului `Yeeahh?!` si `Whaaaat?!` au devenit extrem de cunsocute, fiind chiar folosite de comedianti in piesele lor.

`Crunk Juice` (2004) aduce in atentia publicului colaborari importante, cum ar fi cele cu Ice Cube sau Bad Brains. 

Comentarii Lil Jon