BestMusic.ro » Lil Wayne » Biografie Lil Wayne

Biografie Lil Wayne

Lil Wayne

Cunoscut sub numele de scena Lil Wayne, Dwayne Michael Carter Jr. s-a nascut pe 27 septembrie 1982, in New Orleans. Unul dintre cei mai cunoscuti rapperi americani ai momentului, Lil Wayne si-a inceput cariera in muzica de la o varsta frageda.

Parintii rapperului au divortat cand Lil avea numai doi ani, iar tatal artistului si-a abandonat definitiv familia, asa ca Lil Wayne a fost crescut de mama sa, in cartierul Hollygrove din New Orleans. Lil Wayne a luat lectii de actorie si muzica inca din timpul scolii. La numai opt ani a scris prima piesa rap.

In vara lui 1991, Lil Wayne l-a intalnit pe rapperul si detinatorul Cash Money Records, Bryan Williams. Lil a inceput sa colaboreze cu acesta si a realizat primul album, "True Story", in colaborare cu B.G..

La varsta de 13 ani s-a impuscat din greseala. Un an mai tarziu, desi avea note foarte bune, Lil Wayne a abandonat scoala pentru a se concentra pe muzica.

In 1997, Lil Wayne s-a alaturat grupului Hot Boys, alaturi de Juvenile, B.G. si Turk. La 17 ani a lansat albumul sau de debut, "The Block is Hot", care a ajuns pe locul trei in Billboard si a primit discul de platina.

Cel de-al doilea album al sau, "Lights Out", a aparut in 2000 si a primit discul de aur pentru vanzarile spectaculoase.

Doi ani mai tarziu apare "500 Degreez", urmat de lansarea albumului "Tha Carter", apreciat de critici si vandut in peste 1 milion de unitati.

In 2005 apare "Tha Carter II", iar Lil devine presedintele Cash Money Records si isi fondeaza Young Money Entertainment.

"Tha Carter III" a aparut in martie 2008 si s-a vandut in prima saptamana in peste 1 milion de exemplare, iar Lil Wayne a fost numit printre cei mai buni rapperi ai momentului.

In 2009 a colaborat cu Madonna pentru piesa "Revolver" si cu trupa Weezer pentru piesa "Can't Stop Partying". Artistul a inceput sa lucreze la un nou album, "Rebirth" despre care a spus ca ar fi debutul sau pe piata rock.

In 2010, Lil Wayne a lansat LP-ul "I Am Not a Human Being", vandut in peste 900.000 de unitati in Statele Unite. Single-ul "Right Above It" a ajuns pana pe locul 6 in Billboard Hot 100.

Artistul a confirmat ca a terminat albumul "Tha Carter IV", insa il va lansa abia anul viitor, in 2012.