BestMusic.ro » Lily Allen » Biografie Lily Allen

Biografie Lily Allen

Lily Allen

Lily Rose Beatrice Allen (nascuta pe data de 2 mai, 1985) este una din cele mai premiate artiste engleze, avand in palmares premiul BRIT precum si mai multe single-uri ce au ajuns in Uk Top 10.

Cantareata s-a nascut in Hammersmith, Londra. Ulterior, familia ei s-a mutat in nordul Londrei, in zona Islington. Tatal ei este nimeni altul decat Keith Allen (comic, actor si prezentator TV), iar mama ei este producatoarea de film Alison Owen.

Keith, un infocat fan al echipei Fulham, si-a numit fiica Lily dupa numele The Lilywhites, porecla folosita de catre suporterii echipei. La varsta de 3 ani, ea a aparut in videoclipul celor de la UB40 intitulat The Comic Strip Presents: The Yob, co-produs de Keith Allen. Lily nu este singurul copil din familie, ea avand o sora mai mare, Sarah; un frate mai tanar, Alfie Owen-Allen si o alta sora mai mica Rebecca.

In liceu, Lilly a dus o viata ceva mai excentrica, fiind exmatriculata de mai multe ori pentru consumul de alcool, tutun sau pentru practicarea sexului oral. In timpul liber, asculta piese ale unor artisti precum The Specials, T.Rex si Happy Mondays. A renuntat la scoala la varsta de 15 ani, pe motiv ca nu vrea sa duca aceeasi viata monotona.

Lily isi castiga existenta lucrand la un magazin de cd-uri. Pe langa aceasta ocupatie, artista se ocupa cu traficul de ecstasy. Allen l-a cunoscut pe viitorul ei manager, George Lamb, in timp ce era salvata din mainile un grup de atacatori. George i-a salvat viata.

Cantareata a fost respinsa de mai multe case de discuri, in final semnand cu Warner Music, la inceputul anului 2002. In final, acestia au reziliat contractul, artista ramanand in continuare fara nici un album scos pe piata. George i-a facut cunostinta in 2004, cu Future Cut (o trupa drum n bass, foarte cunoscuta in Londra).

In 2005, cantareata a semnat cu Regal Records. Compania i-a alocat un buget de 25.000 de lire sterline pentru producerea unui album. Lily si-a facut un cont pe MySpace, unde a inceput sa posteze piese demo. Piesele au atras cateva mii de vizitatori, fapt ce i-a permis artistei sa lanseze o editie limitata a piesei LDN.

Allen a mai produs inca doua materiale, intitulate My First Mixtape si My Second Mixtape. Compozitiile erau foarte influentate de catre Creedence Clearwater Revival, Dizzee Rascal sau Ludacris. Traficul pe MySpace a crescut, ajungand la cateva zeci de mii de vizitatori. Ulterior, Allen a decis sa lucreze cu producatorii Greg Kurstin si Mark Ronson (fondatorul Allido Records).

Albumul de debut, Alright, Still, a fost lansat intr-o editie limitata (pe vinil), in data de 3 iulie, 2006. A urmat o a doua lansare, de aceasta data pe format Cd, in data de 17 iulie, 2006. Albumul avea 14 piese, majoritatea acestora fiind prezente si pe MySpace.

Materialul a aparut si in America, pe data de 30 ianuarie 2007, unde a vandut aproximativ 34.000 de exemplare. Lilly Allen a colaborat cu artisti precum Basement Jaxx, Robbie Williams sau Manu Chao. In ciuda trecutului tulburator, artista a primit cronici foarte bune din partea criticilor.

Stilul vestimentar ce consta in rochii inedite si adidasi, a prins foarte repede. In mai 2007, cantareata si-a lansat propia linie vestimentara.

In prezent, Allen lucreaza impreuna cu Future Cut la un nopu album, insa detalii despre acest nou material inca nu au fost date publicitatii.