BestMusic.ro » Limp Bizkit » Biografie Limp Bizkit

Biografie Limp Bizkit

Limp Bizkit

Limp Bizkit a luat nastere in orasul Jacksonville, din Florida, in anul 1994. Fondatorii grupului sunt Fred Durst si basistul Sam Rivers.

La scurt timp dupa ce trupa a inceput sa prinda contur, celor doi li s-a alaturat tobosarul John Otto, varul lui Rivers. Formula originala l-a inclus si pe Wes Borland si DJ Lethal.

Necunoscuti inca publicului larg, componentii s-au imprietenit cu cei de la Korn in 1995, cand acestia au sustinut un concert in Jacksonville.

Basistul Korn, Fieldy, si-a facut cateva tatuaje la Fred Durst, ceea ce a dus la legarea unei prietenii pe termen lung.

Cu ocazia unui nou concert in zona, cei de la Korn i-au cerut lui Durst un demo, pe care i l-au dat producatorului Ross Robinson.

Din ce in ce mai multa lume incepea sa vorbeasca despre Limp Bizkit, astfel ca rockerii au ajuns sa mearga in turneu cu Deftones si House Of Pain.

Primul album Limp Bizkit, `Three Dollar Bill Y’All`, a fost lansat in vara anului 1998, via Flip/Interscope. La acea vreme, Limp Bizkit era deja un nume important pe scena rap-metal.

Au urmat alte turnee cu Faith No More si Primus, aparitii la emisiunile tv, in special la postul MTV.

Cel de-al doilea album, `Significant Other` a iesit pe piata in iunie 1999, iar piesa `Nookie` a fost capul de afis. Videoclipul piesei a facut din rockeri un grup de superstaruri.

Pana la sfarsitul anului 1999, albumul s-a vandut in peste patru milioane de copii.

Lui Durst i s-a propus sa ocupe functia de senior vice-presedinte al labelului Intersocpe Records. In vara anului `99, Limp Bizkit a concertat la festivalul Woodstock, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzica.

Atat in timpul interpretarii piesei `Break Stuff` cat si dupa aceea, au avut loc violente in randul spectatorilor. Bucati din peretele de placaje erau aruncate in stanga si in dreapta, iar dupa concert au fost raportate mai multe violuri si batai.

Multi dadeau vina pe instigarile rockerilor la violenta, insa Fred Durst a sustinut ca niciuna din instigarile sale nu era menita a cauza prejudicii organizatorilor sau a pune in pericol viata si inegritatea fanilor.

De atunci, controversele au inceput sa planeze asupra trupei Limp Bizkit. Durst a fost implicat in mai multe certuri cu Slipknot, chitaristul lui Ozzy Osbourne, Zakk Wylde si frontmanul Creed, Scott Stapp.

In octombrie 2000 a fost lansat cel de-al treilea album Limp Bizkit, `Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water`. La scurt timp dupa, Wes Borland a parasit trupa, lansandu-si colegii fara chitarist.

Dupa trei ani, Limp Bizkit, impreuna cu chitaristul Mike Smith, au scos un nou album, `Results May Vary`, care nu s-a ridicat la asteptarile criticilor.

In 2003, Borland a revenit in formatie, iar in 2005, grupul a lansat ` The Unquestionable Truth Pt. 1`, un material care n-a suscitat interesul nimanui.
 Wes Borland a pleact din nou din trupa, pentru a se concentra asupra altor proiecte. In 2007, si-a facut propria trupa, Black Light Burns.

Prima compilatie de `greatest hits` a fost lansata pe 8 noiembrie 2005 sub titlul `Greatest Hitz`.

Materialul contine piese de pe albumele anterioare, plus un DVD cu videoclipurile hiturilor.

Dupa aceasta compilatie si plecare lui Borland, Limp Bizkit a intrat intr-o pauza pe termen nedeterminat. Durst si-a focalizat atentia asupra carierei actoricesti, Otto s-a internat la dezalcoolizare si a colaborat cu alti artisti, asa cum au facut si ceilalti membri ai formatiei.

Pe 11 februarie 2009, componentii Limp Bizkit au anuntat ca cei cinci fondatori se reunesc pentru un tuneu mondial.

Fred Durst, frontmanul trupei si colegii lui erau dezgustati si plictisiti de muzica heavy-metal moderna si sustineau ca nu au regasit nicaieri energia speciala pe care ei o emanau.

`De aceea Limp Bizkit se intorc`, declara Durst.

Prima oprire: 20 mai 2009, Letonia.  In cadrul turneului denumit `Unicorns N`Rainbows Tour 2009`, Limp Bizkit mai canta in tari precum Lituania, Estonia, Rusia, Ucraina, Elvetia, Germania, Marea Britanie, Italia, Croatia si Franta.

Pe 28 iunie 2009 Limp Bizkit vin in Romania, la Arenele Romane.

Comentarii Limp Bizkit