BestMusic.ro » Lisa Stansfield » Biografie Lisa Stansfield

Biografie Lisa Stansfield

Lisa Stansfield

 Lisa Stansfiled este o cantautoare de muzica R&B, din Marea Britanie, care s-a nascut pe 11 aprilie 1966, in Heywood, Lancashire, Anglia. 

Artista si-a petrecut anii copilariei in Rochdale, unde s-a mutat alaturi de familia sa, de la varsta de 11 ani. Lisa Stansfield a fost indrumata in alegerile sale profesionale chiar de mama ei, Marion Stansfield. Cu toate ca nu a luat lectii de canto, cantareata a participat la mai multe concursuri pentru a-si pregati vocea, iar datorita talentului innascut, aceasta a castigat mai multe premii in respectivele competitii.

In adolescenta, Lisa a avut norocul de a fi descoperita de un producator de televiziune care i-a acordat un rol in emisiunea de copii "Razzamatazz". Pentru ca isi da seama ca nu isi doreste o cariera in industria televiziunii, cantareata formeaza, in 1983, o trupa. Ea ii coopteaza in acest proiect pe doi dintre fostii sai colegi de liceu, Andy Morrsi si Ian Devaney, iar numele trupei este Blue Zone. Formatia Lisei va semna un contract cu casa de discuri Artista, cu ajutorul careia va lansa primul album, "Big Thing", care include si hit-ul "Jackie".

In 1989, apare un nou single Blue Zone, intitulat "People Hold On", care a ajuns pe primele locuri in topurile britanice. Gratie acestui succes, casa de discuri Artista Records incheie cu Lisa Stansfield un contract pentru un album solo.

In 1990, Lisa lanseaza materialul "Affection", care s-a vandut in peste 5 milioane de exemplare la nivel global. Primul album al cantaretei a primit numeroase premii, printre care BRIT Award for Best British Newcomer, DMC Award for Best Artist and Best Album, Silver Clef Award for Best New Artist, Ivor Novello Award for Best Contemporary Song si Billboard Award for Best Newcomer.

Cel mai recent album Lisa Stansfield, "The Moment" a fost lansat in 2004. Acest material, realizat cu ajutorul producatorului Trevor Horn (care a lucrat cu Seal, Grace Jones, Frankie Goes to Hollywood) a produs single-uri precum "If I hadn''t Got You" sau "Treat Me Like a Woman".

Comentarii Lisa Stansfield