BestMusic.ro » Lordi » Stiai ca pe 20 mai 2006, trupa Lordi a castigat concursul Eurovision?

Stiai ca pe 20 mai 2006, trupa Lordi a castigat concursul Eurovision?


Poate ca pentru multi orice zi e una oarecare fara o semnificatie anume. Dar pentru lumea muzicii fiecare zi reprezinta un mix de evenimente care au scris istorie. In fiecare zi va prezentam momentele care au ajutat la crearea uneia dintre cele mai frumoase si nemuritoare "religii" - muzica.

Iata evenimentele care s-au petrecut de-a lungul anilor pe data de 20 mai.

2006 - Trupa finlandeza Lordi castiga concursul Eurovision. Devine astfel prima trupa de heavy metal care castiga acest concurs.

Lordi este o trupa finlandeza de hard rock/heavy metal formata in 1992 de lead singer-ul Mr. Lordi. Si-au castigat succesul si aprecierea in 2002 cu single-ul "Would You Love A Monster",. Trupa a reusit in 2006 sa scrie istorie, devenind prima trupa de heavy metal care a castigat concursul Eurovision. De asemenea, a fost pentru prima data cand Finlanda a fost desemnata invingatoarea concursului.

Alte evenimente:

2013 - A murit Ray Manzarek (keyboard - The Doors).

1944 - S-a nascut Joe Cocker.

1972 - S-a nascut Romeo Dediu (chitara - Holograf)

1967 - BBC interzice piesa "I`d Love to turn on you" a celor de la Beatles pe motiv ca ar fi promovat consumul de droguri.

1946 - S-a nascut Cher.

2012 - A murit Robin Gibb (Bee Gees).

1998 - Tommy Lee, bateristul trupei Motley Crue este condamnat la sase luni de inchisoare si trei ani cu suspendare pentru ca o lovise pe viitoarea lui sotie, Pamela Anderson.

1998 - Bill Ward, tobosarul celor de la Black Sabbath, este internat de urgenta in urma unui atac de cord.

1997 - U2 provoaca haos in Kansas, dupa ce au platit pentru a fi blocate cinci benzi de mers. Totul, pentru a filma videoclipul piesei "Last Night On Earth".
Mai multe stiri despre: calendar muzica  evenimente muzica  calendar evenimente 
Publicat pe 20 Mai 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram