BestMusic.ro » Loredana Groza »   Loredana celebreaza 20 de ani de Agurida printr-un concert eveniment la Sala Palatului – Agurida XX

  Loredana celebreaza 20 de ani de Agurida printr-un concert eveniment la Sala Palatului – Agurida XX


Loredana, regina incontestabila a muzicii pop, revine pe scena Salii Palatului, in 2020, cu un nou concert eveniment – Agurida 20. Un concept vizionar, unitar, memorabil, AGURIDA 20 se anunta a fi o productie grandioasa; o calatorie muzicala fantastica in compania unui grup fabulos de muzicieni talentati.

Spectacolul transpune pe scena Salii Palatului atmosfera concertului original AGURIDA, o imagine remarcabila a inceputului de secol, in mahalaua Bucurestilor, in cadrul unei petreceri cu lautari, oraseni, negustori, drumeti veniti de pretutindeni, boieri, domni si domnite, feciori si fete frumoase – un univers pitoresc, plin de emotie si candoare.

LOREDANA interpreteaza un personaj carismatic, o diva enigmatica, intr-un concert/musical postmodern, calatorind prin timp si spatiu, prin genuri muzicale diverse, interpretand cantece nemuritoare intr-o maniera personala. Petrecerea AGURIDA 20 se va proiecta intr-o lume suprarealista,intr-un un etno rave rock party - un festival al luminilor, o celebrare a ciclului vietii, si un drum pe cararile imaginatiei si ale dragostei.

In anul 2000, apare albumul "Agurida”, un material manifest, in dulcele stil clasic, traditional, inspirat de marea artista Maria Tanase, din dorinta de a readuce puritatea si frumusetea muzicii romanesti pe piedestalul pe care il merita si in fata noii generatii. Albumul Agurida a fost lansat printr-un concert live ce a devenit peste ani emblematic, proiect regizat de regretatul Ducu Darie si dirijat de violonistul Marin Alexandru. Albumul a nascut un concept si o trupa ce aveau sa faca istorie, BANDA AGURIDA, alaturi de care Loredana calatoreste de 20 de ani in inimile romanilor de pretutindeni.

Semnul XX / 20 se regaseste in conceptul scenografic si in identitatea spectacolului ca un simbol / motiv popular etnic, insemn mistic al timpului apus, si, in acelasi timp, al prezentului si viitorului. Dincolo de explozia vizuala, lumini si ecrane video, dansatori, costume si invitati super speciali, esenta show-ului Loredana este reprezentata de energia, pasiunea si vitalitatea vibranta cu care interpreteaza muzica si legatura emotionala, aproape alchimica, pe care o stabileste cu publicul.

Agurida, un fascinant cantec popular, interpretat cu maiestrie de Maria Tanase, este o sursa de inspiratie magica pentru LOREDANA. Numele trupei Loredanei omagiaza influenta definitiva a celei mai mari artiste romance din secolul trecut in universul spiritual al acestei natiuni. "Agurida” este un vechi cantec orasenesc, de stil oriental, asemanator celor la moda pe vremea lui Anton Pann.

O artista cu o cariera remarcabila, LOREDANA se reinventeaza in fiecare an si pentru fiecare generatie. Timp de peste trei decenii, Loredana a cantat despre iubire in nenumarate genuri si stiluri, fie ca a interpretat muzica pop, rock, populara,jazz, jamparale, blues sau musical. A cautat in muzica sa toate definitiile, nuantele si semnificatiile cuvintelor care exprima cele mai misterioase si puternice stari sufletesti: iubire, dragoste, dor, nostalgie. La mai bine de trei decenii de cariera, 24 de albume, peste 600 de cantece, si peste 2000 de concerte, Loredana se intoarce in universul Aguridei, un taram fantastic, o alegorie de simboluri si traditii romanesti.

Spectacolele Loredanei de la Sala Palatului si turneele nationale au atras in fiecare an zeci de mii de spectatori in toata tara. Dupa 6 spectacole concept si doua musicaluri de mare succes, Mamma Mia si We Will Rock You, artista si banda ei se intorc la Sala Palatului pentru un concert aniversar si un spectacol dedicat spiritului AGURIDEI.

De la pop, la folclor, rock, jazz, alternativ, electro dance, intr-un carusel sublim, un periplu sonor complet, fiecare spectacol Loredana este un fusion extravagant, armonic si elegant, sustinut cu virtuozitate de artistii talentati din banda Agurida.

AGURIDA 20 / AGURIDA XX este chintesenta acestor 20 de ani de aventura muzicala exceptionala.

Biletele sunt disponibile in reteaua IaBilet si in format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.




Publicat pe 10 Ianuarie 2020 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram