BestMusic.ro » Lostprophets » Biografie Lostprophets

Biografie Lostprophets

Lostprophets

Frontmanul trupei Lostprophets Ian Watkins si chitaristul Mike Lewis au crescut impreuna in Cardiff. Ei au inceput sa interpreteze diverse genuri muzicale ca membri ai formatiei Public Disturbance.

Watkins era tobosar pe vremea aceea, dar a trecut la voce cand cei doi au pornit experimentul Lozt Prophetz.

Watkins si Lewis au flirtat la inceput cu ska si cu hip-hop-ul, apoi au trecut la o forma mai agresiva de rock. De asemenea, ei au schimbat numele trupei in Lostprophets si i-au recrutat pe chitaristul Lee Gaze, basistul Stuart Richardson si tobosarul Mike Chiplin.

Dupa ce un demo al Lostprophets a aparut in revista Kerrang!, casa de productie britanica Visible Noise le-a propus un contract in vederea realizarii unui album, in anul 2000. In acelasi an `The Fake Sound of Progress` a fost inregistrat in decursul unei singure saptamani, cu o cheltuiala de 4.000 de dolari. 

Pentru a promova materialul, Lostprophets a cantat in concerte in deschiderea unor trupe precum Linea 77, Taproot, Pitchshifter, Linkin Park si Deftones. Un show extraordinar reusit de grup in 2001 la Reading Festival a dus la cresterea bazei de fani.

Claparul Jamie Oliver se alatura Lostprophets pentru a imbunatati sound-ul, iar formatia semneaza cu Sony pentru a lansa in Statele Unite in 2001 o versiune a `The Fake Sound of Progress`. A urmat apoi un turneu in America de Nord.

Al doilea disc al formatiei - `Start Something` - a iesit pe piata in 2004 si a demonstrat ca toate concertele sustinute de Lostprophets pana atunci au avut efect. LP-ul a debutat pe locul 5 in topul U.K. si pe 33 in Billboard Top 200, in ciuda faptului ca se scursese mai devreme pe internet.

Au urmat apoi mai multe concerte, printre care un show sold-out la Cardiff International Arena si un spectacol la editia din 2004 a Reading Festival.

In 2005, membrii trupei au luat in considerare mai multi producatori pentru cel de-al treilea album, dar s-au decis in cele din urma sa lucreze cu Bob Rock, omul care este `responsabil` pentru materialul`Black Album` al formatiei Metallica.

Tobosarul Chiplin a parasit grupul, iar Rock si trupa au apelat la Josh Freese care a lucrat cu A Perfect Circle, Rob Zombie, printre altii, pentru sesiunile de inregistrari. Discul `Liberation Transmission` a fost lansat in vara lui 2006.

Comentarii Lostprophets