BestMusic.ro » Louisiana Red » Louisiana Red - super blues la Hard Rock Cafe, Bucuresti

Louisiana Red - super blues la Hard Rock Cafe, Bucuresti

Louisiana Red - super blues la Hard Rock Cafe, Bucuresti

Pentru a doua oara de la inaugurare, clubul Hard Rock Café a fost gazda unui spectacol de blues. Dupa chitarista de top a genului – Debbie Davies – programata mai mult sau mai putin inspirat de Valentine’s Day, a fost randul unui alt american sa aduca blues-ul in Bucuresti – Louisiana Red .

Veteranul chitarist/muzicutist/vocalist a demonstrat ca poate fi un artist exploziv, in conditiile in care a implinit 77 de ani. Louisiana Red a primit din partea entuziastului public de sambata seara un "Happy Birthday To You", cu partea instrumentala sustinuta de Nightlosers.

Formatia clujeana l-a acompaniat pe Louisiana Red pe tot parcursul recitalului sau. Maestrul i-a intalnit pe scena exact in seara concertului. Asa incat proiectul s-a desfasurat pentru prima oara sub ochii (si urechile) publicului.

Intre Romania si Mississippi lucrurile s-au legat destul de repede, iar meritul le revine ambelor parti. Ai nostri – buni cunoscatori de blues – s-au modelat pe temperamentul maestrului, iar acesta a stiut, la randul lui, sa-I conduca discret exact acolo unde a trebuit.

louisiana redAdica intr-un show de blues american suta la suta. Cu piese intrate in istorie, cu compozitii proprii si cu… umor negru. Cei ce-au fost atenti la versuri au putut auzi vorbe ca "Baby, how can I miss you/When my gun is in your mouth?".

Dincolo de texte, Louisiana Red e un chitarist excelent. Criticii care l-au numit "flamboaiant" nu au exagerat defel. Are forta si energie, chiar daca manuieste instrumentul de peste o jumatate de secol.

Masivul artist (la propriu, daca vreti) urca greu pe scena. Schioapata vizibil, e putin adus de spate. Se pune incet pe scaun, Hano ii aranjeaza microfonul. Recitalul incepe, iar cei aproape 80 de ani pe care-I poarta dispar cu primul cantec.

Poarta ochelari de soare, e imbracat elegant – pantaloni de stofa si sacou alb, iar intr-o parte a scenei sotia lui – o blues mama veritabila – ii vinde CD-urile. Si, in a doua parte a recitalului maestrul se ridica de pe scaun. Face cativa pasi si se aseaza pe scarile din fata scenei. Isi face solo-ul exploziv la doi metri de cei ce-l privesc.

Publicul e cu ochii pe scena, locul e plin. Se sta la mese, in picioare sau pur si simplu pe jos in fata scenei. Au venit fani de blues, critici muzicali, muzicieni (AG Weinberger) sau VIP-uri. Ioan Big (Event-Plus) avea dreptate – la Hard Rock Café blues-ul s-a transformat intr-un eveniment monden.

Apropo de evenimente blues, se mai pregatesc doua, pana la vara. Astept cu interes!

Vezi galeria foto de la concertul Louisiana Red din Hard Rock Cafe Bucuresti.

tiberiu crisan, bestmusic.ro
Publicat pe 25 Martie 2008 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu