BestMusic.ro » Lucian Ban » Festivalul de Jazz Timisoara 2008 incepe maine

Festivalul de Jazz Timisoara 2008 incepe maine

Festivalul de Jazz Timisoara 2008 incepe maine

Festivalul de Jazz Timisoara 2008 debuteaza maine, la ora 19.00, cu un recital al pianistului American Thomas Pandolfi. Marele artist va prezenta prelucrari ale compozitiilor lui George Gerswin.

Evenimentul va avea loc la Colegiul National de Arta Ion Vidu din Timisoara (Str. Cluj nr. 12) si va fi prezentat de Florian Lungu.

Abonamentele pentru Festivalul de Jazz Timisoara 2008 se pot cumpara de la Caseria Teatrului National Timisoara si de la Magazinul Andante Music din Bucuresti la pretul de 200 RON.

Biletele de la Colegiul National de Arta Ion Vidu in zilele spectacolelor la pretul de 80 RON/zi.Pt. studenti biletele vor fi 50lei/zi.

Va reamintim programul complet al Festivalului de Jazz Timisoara 2008:

Vineri
1) Pedro Negrescu Trio-Pedro Negrescu - Canta la contrabass, violoncel, trompeta, corn si pian. Este membru al big band-ului international Swinging Europe . Pedro Negrescu abordeaza un repertoriu bogat, compune, preda, organizeaza intalniri de jazz, este regizor muzical si dirijor de orchestra clasica.

2) Cristian Soleanu -NEW YORK QUARTET ( Lucian Ban , John Herbert, Erich McPHERSON)
Cristian Soleanu este considerat cel mai bun saxofonist al Romaniei. Desi prefera saxofonul tenor si saxofonul alto canta si la clarinet. Este membru al Big Bandului Radiodifuziunii Romane si colaboreaza cu Orchestra Nationala Radio si cu Filarmonica din Bucuresti.
Lucian Ban locuieste Statele Unite si este cel mai inzestrat si talentat pianist venit in New York in ultimul deceniu. In 2005 si 2006 a fost numit cel mai bun muzician european de jazz.

3) Bobo Stenson Trio (Anders Jormin, Jon Falt)
Bobo Stenson a debutat in 1963. A cantat cu Sonny Rollins, Palle Danielsson, Arild Andersen, Jon Christiansen, Jan Garbarek , Charles Lloyd , Tomasz Stanco.
Programul propus pentru Timisoara cuprinde mai multe piese de pe albumul Cantando( cea mai recenta productie ECM), cateva piese mai vechi, standarde si muzica de inspiratie nordica, scandinava si vest africana. (www.allaboutjazz.com)

Sambata
1)Misha Alperin (Norvegia)
Misha Alperin -A reusit sa-si dezvolte o muzica personala si a putut privi intreaga istorie a jazzului din punct de vedere multicultural. Desi apropierea de jazz s-a facut tarziu, dupa 24 de ani, acum este o figura centrala a muzicii de improvizatie din spatiul nordic.

2)Erlend Krauser Band(Dixi Krauser, Doru Apreotesei, Stephan Eggert)
Erlend Krauser este muzicianul pe care-l asteptam de mai bine de 30 de ani (in iunie 1977 a decis sa paraseasca Romania). Nascut la Timisoara, a facut parte din Pro Musica si apoi din legendara trupa Phoenix . A reusit sa-si faca numele cunoscut alaturi de trupa britanica Lake. In 1985, Erlend inregistreaza primul sau album solo numit Ambrosia, urmat de inca sase.

3)Avishai Cohen Trio (Mark Guiliana,Shai Maestro)
Desi formula de duo in care canta aici, la Timisoara, este una clasica (pian, contrabass), muzica este departe de jazzul standard. Pe scena Festivalului vor prezenta piese de pe albumul Gently Disturbed , lansat in 2008, si care este deja album de referinta al jazzului contemporan.
Despre Avishai Cohen, Bass Player Magazine scrie ca este ‘unul dintre cei mai influenti 100 de bassisti ai secolului 20’.

Duminica
1) Elevation-SUA (Abraham Burton, Lucian Ban , John Herbert, Nasheet Waits)
Abraham Burton, new-yorkez get beget, Si-a castigat reputatia de profesionist veritabil si a inregistrat cu mari muzicieni: Winton Marsalis, Milt Jackson, Roy Hargrove, James Carter, Kenny Barron, Jimmy Smith .Cel mai recent album, Rawbone.

2) Eivin Arset Group (Audun Erlien,Erland Dahlen)
Eivind Aarset este cel mai incitant, creativ si original reprezentant al jazzului underground norvegian. Amatorii de Nu-jazz il numesc: "voce cheie in Nu-jazzul european”.

3) Puppini Sisters-Anglia
Cele trei ‘surori’ au adoptat stilul close-harmony, stil specific perioadei interbelice;In general, interpreteaza cover-uri dupa piese celebre, piese pe care le refac, adaptandu-le stilului lor( pe care il numesc "vintage-swing-pop”). In ultimul timp, Puppini isi interpreteaza si propriile lor compozitii. Show-ul lor este complet atat din punct de vedere muzical cat si scenic.

Sursa: PR-Timisoara Jazz Festival
Mai multe stiri despre: bilete  jazz  festival  Lucian Ban 
Publicat pe 27 Noiembrie 2008 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu