BestMusic.ro » Luciano Pavarotti » Pavarotti a facut playback in ultimul sau concert

Pavarotti a facut playback in ultimul sau concert

Pavarotti a facut playback in ultimul sau concert

In februarie 2006, Luciano Pavarotti a sustinut ultimul sau concert – in deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Torino, in care a interpretat aria Nessun Dorma. In septembrie 2007, artistul murea de cancer.

Pavarotti, nesigur insa pe vocea sa slabita, a mimat recitalul urmarit de cateva milioane de telespectatori, sustine un colaborator al cantaretului. `Cariera stralucitoare a lui Pavarotti s-a incheiat cu o performanta virtuala, lucru trist, insa inevitabil` declara Leone Magiera, pianistul si dirijorul care a cantat alaturi de tenor.

`Ar fi fost prea periculos pentru el din cauza conditiei sale fizice sa riste o prestatie live in fata unei audiente globale` a mentionat acesta. Magiera a declarat ca pregatirile au durat cateva zile: `Mai intai am inregistrat mai multe versiuni pentru orchestra. El a ales una dintre ele, apoi a cantat singur in timp ce eu il inregistram in locuinta sa din Modena`.

`A gasit puterea sa repete pana cand a fost multumit de rezultat. Apoi s-a prabusit in scaunul sau si a inchis ochii, extenuat` povesteste Magiera in lucrarea `Pavarotti Visto da Vicino, or Pavarotti Seen from up Close`.

La mai putin o saptamana de la inregistrari, Pavarotti a fost filmat in timp ce facea playback, la fel ca si orchestra din spatele sau.

Luciano Pavarotti - `Nessun Dorma` la Torino, 2006:

Bestmusic
Publicat pe 08 Aprilie 2008 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu