BestMusic.ro » Luciano Pavarotti » Pavarotti i-a lasat sotiei 15 milioane de euro

Pavarotti i-a lasat sotiei 15 milioane de euro

Pavarotti i-a lasat sotiei 15 milioane de euro

Ultimul testament al tenorului italian Luciano Pavarotti, care a murit pe 6 septembrie, ii da dreptul celei de-a doua sotii a artistului sa mosteneasca 15 milioane de euro, in detrimentul fiicelor sale din prima casatorie, fapt ce a dus la polemici in familie, informeaza AFP.

Testamentul a fost redactat la 29 iulie, cu cinci saptamani inainte de moartea lui Pavarotti si a fost deschis luni de trei avocati din partea celei de-a doua sotii a tenorului, Nicoletta Mantovani.

Versiunea precedenta a testamentului, redactata pe 13 iulie, distribuia in mod egal bunurile tenorului intre cele trei fete din primul mariaj, a doua lui sotie si fiica lor de patru ani. Ultimele dorinte ale lui Pavarotti aduc o clauza speciala in ceea ce priveste patrimoniul imobiliar din New York.

Astfel, Pavarotti a indicat ca toate cele trei apartamente din Central Park, ca si Diverse bunuri precum tablouri ale lui Henri Matisse, sa ii revina exclusiv sotiei sale, Nicoletta, valoarea totala a acestora ridicandu-se la 15 milioane de euro.

"Ne surprinde acest lucru", a spus, pentru ziarul italian "La Republica ", avocatul celor trei fete mai mari ale lui Pavarotti, Fabrizio Corsini, care a adaugat ca va hotari alaturi de clientele sale daca e cazul sa conteste aceasta clauza, in viitor.

Averea lui Pavarotti nu a fost oficial estimata, insa presa italiana e destul de contradictorie, cu sume cuprinse intre 30 si 200 de milioane de euro. Tenorul Luciano Pavarotti a murit pe 6 septembrie la Modena, orasul sau natal, la varsta de 71 de ani.

Ziare.com
Publicat pe 18 Septembrie 2007 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu