BestMusic.ro » Lulo Reinhardt » Lulo Reinhardt pentru prima oara in Romania la IRAF 2012

Lulo Reinhardt pentru prima oara in Romania la IRAF 2012

Lulo Reinhardt pentru prima oara in Romania la IRAF 2012

Stranepotul figurii legendare a jazzului, Django Reinhardt, concerteaza in cadrul celei de-a VI –a editii International Romani Art Festival.

Odata cu cea de-a sasea editie a festivalului, IRAF se asaza in capitala. Bucurestiul va gazdui astfel in perioada 7-10 iunie urmatoarea editie a unuia dintre cele mai mari si mai complexe evenimente culturale de gen din lume.

Recunoscut si premiat la nivel international, IRAF aduce in cele 4 zile ale sale peste 30 de activitati felurite, reunind in programul sau reprezentatii artistice si de mestesug din toate genurile si formele de la muzica, dans, teatru, film, fotografie, moda, lansari de carte, pana la prestatii stradale, targuri de mestesugari si activitati pentru persoanele private de libertate, la acestea adaugandu-se numeroase actiuni de informare si implicare sociala (dezbateri, mese rotunde, workshopuri, etc) si activitati dedicate copiilor. Totul intr-un mediu multicultural, dinamic si surprinzator, care urmeaza sa aduca in fata publicului lucrari, reprezentatii, initiative si oameni de valoare din nu mai putin de 11 tari.

Pastrand standardele de excelenta cu care festivalul si-a obisnuit publicul, cea de-a sasea editie a IRAF anunta ca prim headliner al evenimentului pe nimeni altul decat Lulo Reinhardt, un maestru al chitarii acustice intr-un proiect de jazz exceptional, care face cinste mostenirii muzicale a faimosului Django Reinhardt, al carui descendent direct este artistul. Programat pentru seara de 10 iunie, Lulo Reinhardt Project soseste pentru prima data in Romania, aducand pe scena IRAF o experienta muzicala cum rar intalnesti.

Lulo Reinhardt este o aparitie muzicala de prim rang, distingandu-se prin autenticitatea si identitatea sa bine conturata. Criticii si fanii subscriu ca nu doar descendenta artistului - stranepot al faimosului Django Reinhardt, il apropie pe acesta de legenda muzicala, ci si propriul sau geniu artistic si iscusinta sa in a transmite acest talent unic cu o usurinta aparent lipsita de efort.

Numele sau a castigat treptat recunostere internationala, artistul ajungand sa fie invitat pe scena a numeroase evenimente majore si avand turnee extensive in Europa, Canada, Statele Unite si Australia.

International Romani Art Festival este un eveniment organizat de Asociatia Culturala TURN, in colaborare cu BuBu Bookinghouse and Events.

Recent, IRAF a fost premiat in cadrul Galei Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011, numarandu-se printre cele 36 de proiecte europene de impact major selectate din peste 1800 de aplicanti. De menionat este faptul ca a fost singurul proiect cultural care a urcat pe podium, spre deosebire de restul celorlalte, venite exclusiv din domeniul social.

In 2010, the Guardian - UK numeste IRAF printre acele evenimente care dau "o noua fata Romaniei”. Anul 2011 a adus noi recunosteri international ale proiectului. Posterele IRAF au fost expuse in primavara 2011 timp de 2 saptamani la parlamentul vienez in cadrul unui eveniment cultural major al orasului, imaginea festivalului fiind aleasa de organizatori printre exemplele de "cea mai buna practica" in ceea ce priveste initiativele care vizeaza cultura roma din intreaga Europa, datorita perspectivei sale inovative si lipsite de stereotip.

In Februarie 2011 IRAF a fost unul dintre cele doar 4 festivaluri de arta roma de pe continent invitate la primul Seminar European de Cultura Roma organizat in Spania, Caceres, numarandu-se astfel printre aceste putine evenimente recunoscute ca reprezentative in randul festivalurilor de cultura din lumea roma din Europa.

Festivalul a fost premiat cu mentiune la sectiunea cultura in cadrul Galei Societatii Civile in 2007 iar Agentia Nationala pentru Tineret prin Directia Judeteana de Tineret Timis i-a oferit Premiul Special, recunoscandu- l ca unul dintre cele mai bune proiecte de tineret ale anului 2008.

Parteneri: Policy Center for Roma and Minorities, Romano Butiq, ActiveWatch- Agentia de Monitorizare a Presei, ADIS – Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala, LEAP – Link Education and Practice, Institutul National Pentru Studerea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel”, ARDOR – Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica, AIPD – Asociatia pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiente, Complexul National Muzeal Astra, Romawood – Cultural Association, Camera de Comert si Industrie EUROASIA.
Parteneri media: Radio Guerrilla, 24 FUN, Oops Media.

Mai multe informatii despre IRAF gasesti pe www.iraf.ro.

[comunicat de presa]
Mai multe stiri despre: International Romani Art Festival  concert lulo reinhardt  lulo reinhardt bucuresti 
Publicat pe 14 Martie 2012 , de Cosmin I.

Adauga un comentariu