BestMusic.ro » Luminita Dobrescu » Biografie Luminita Dobrescu

Biografie Luminita Dobrescu

Luminita Dobrescu

Luminita Hortenzia Dobrescu este o celebra interpreta de muzica usoara din Romania, prima castigatoare de origine romana a festivalului Cerbul de Aur.

Cu o frumusete aparte si o voce unica, Luminita Dobrescu a venit pe lume la data de 5 iunie 1946 in Bucuresti. Numele de Luminita i-a fost dat pentru ca avea ochii negri si luminosi, iar Hortenzia provine de la buchetul imens de hortensii pe care tatal ei l-a daruit mamei sale in ziua in care artista s-a nascut.

Artista a fost buna prietena cu interpreta de muzica usoara Dida Dragan si a fost colega de scoala primara cu Angela Similea. Luminita a debutat in anul 1965, la Televiziunea Romana, cu un cvartet de muzica populara. A fost prima romanca premiata cu Cerbul de Aur, in 1969. Luminita Dobrescu avea doar 22 de ani. Dupa succesul de la Brasov, a reusit sa obtina un contract cu o casa de discuri din Germania, a jucat in doua filme de televiziune si a sustinut multe spectacole cu Orchestra Radiodifuziunii din Berlin.

A hotarat sa ramana in Germania, ceea ce i-a adus si divortul de sotul ei de-atunci si o condamnare la zece ani de inchisoare politica. Luminita a cerut azil politic, care a durat sapte ani. In anul 1984, in Germania, artista si partenerul ei de viata de acolo, Fischer, si-au cumparat o ferma in Toscana, cu 65 de hectare de pamant, 35 de hectare de padure, 4 hectare de vita-de-vie si 2000 de maslini.

In timp, au transformat resedinta in hotel iar in anul 2003 au vandut-o. Nu s-a casatorit cu iubitul berlinez si nici nu a facut copii cu acesta. Luminita Hortenzia Dobrescu sustine ca este o femeie fericita, care stie sa se bucure de lucrurile marunte:

`Am tot ce-mi trebuie. Sunt inca foarte sanatoasa. Ma multumesc si cu foarte putin. Daca imi dati un covrig si mie imi place, sunt fericita! Nu trebuie neaparat sa-mi oferiti un pahar de sampanie. Ma consider o persoana norocoasa. Stateam in gradina mea, de la Milano, admirand lacul Maggiore si Alpii inzapeziti. Ma gandeam ce noroc am sa traiesc intr-un asemenea ambient. Acesta este raiul meu!` (Jurnalul National, 3 ianuarie 2008)

Repertoriu:

Daca nu iubesti

Doar baietii sunt de vina

Ia din viata tot ce-i frumos

Indragostitii n-au nevoie de cuvinte

Je ne pourrait t'oublier tout a fait

Of inimioara

Romanta romantei

 

sursa: jurnalul.ro

Comentarii Luminita Dobrescu