BestMusic.ro » Luna Amara » Biografie Luna Amara

Biografie Luna Amara

Luna Amara

TOTUL a inceput in 25 SEPTEMBRIE 1999, cand Nick Fagadar si Gheorghe Farcas au infiintat proiectul TANAGRA NOISE. La sfarsitul anului, Gheorghe paraseste proiectul (pentru prima data), iar Nick incepe colaborarea cu Mihnea, Radu Cindrea (chitara, voce) si Claudiu Purcarin (tobe).

In luna FEBRUARIE 2000, Gheorghe Farcas revine in trupa - alaturi de o fata noua: Petru Gavrila (tobe). In noua componenta, Tanagra Noise sustine concertul oficial de debut in Music Pub, in deschidere pentru Ada Milea (18 MARTIE 2000).

La vremea respectiva, TANAGRA NOISE promova un gen alternativ mult mai dulceag!Urmatorul eveniment important din istoria formatiei este deschiderea pentru Vama Veche la Sala Sporturilor in 18 mai 2000. Richard Constantinidi (viitorul manager al formatiei) lucra la Fundatia CD Radio, partenerii media implicati in turneul Vama Veche: Povestea merge mai departe.

Formatia bucuresteana a cerut sa fie si o trupa de deschidere. Fiind fost coleg de facultate cu Nick la Jurnalistica, Richard l-a sunat si l-a intrebat daca vrea sa cante in fata unui public de peste 10.000 de oameni. Desigur, pana nu s-au trezit pe scena, baietii de la LUNA AMARA au crezut ca Richard face o gluma proasta. Acolo s-au impus cu piesa Should I Stay Or Should I Go de la The Clash.

In luna IULIE, Radu este obligat sa renunte la formatie datorita unor opinii divergente asupra stilului.

Lumea nu le retine numele, ei fiind "aia care au deschis pentru Vama Veche!"

A urmat o perioada in care Nick a insistat ca Richard sa se ocupe de impresariatul formatiei. Richard a tatonat idea mai multe luni si in august l-a sunat pe Nick (care se afla la mare) sa-I spuna ca l-ar interesa o colaborare, dar ca vrea sa se implice mai mult in imaginea si promovarea formatiei.

Cand s-au revazut in toamna, Richard a insistat sa se schimbe denumirea trupei. LUNA AMARA a fost alegerea finala a cvintetului!

Ultima schimbare in formatie are loc in vacanta de iarna a anului 2001-2002 cand Gheorghe s-a imbolnavit destul de grav si a fost nevoit sa se lase de muzica. S-a cantat in formula de 4 (cu Petru la bass) timp de o luna, o luna in care s-a cautat un inlocuitor; astfel, Cornel Cornea (Oblivion, Guerillas), si apoi Mihai Sorohan (Narkoma) au cantat la cateva repetitii cu LUNA AMARA, dar nici unul nu reusea sa se integreze perfect in trupa.

LUNA AMARA a avut insa mare noroc cu Sorin Moraru, care a cantat (un timp) in paralel cu Elefunk, fiind membru fondator la aceasta trupa clujeana. A urmat o serie de concerte prin tara si primele aparitii la Bucuresti. Publicul de pretutindeni a fost mereu placut impresionat. Luna amara incepe sa capteze atentia publicului si a criticilor si datorita interpretarii originale a piesei Strunga (Phoenix). 

In 8 FEBRUARIE 2002, LUNA AMARA a fost invitata la Televiziunea Romana unde s-a filmat un videoclip la piesa Rosu aprins, care a aparut in cadrul emisiuniii Veni Video Vici la TVR2 in 3 MARTIE 2002.

Datorita unor discutii aprinse in culisele filmarilor, managerul face scandal in presa, iar LUNA AMARA devine singura formatie de muzica pana in momentul de fata care apare pe prima pagina a ziarului MONITORUL DE CLUJ (15 MARTIE 2002).

Din APRILIE, se incepe lucrul la primul videoclip oficial (cel difuzat de TVR2 fiind exclusiv al lor). Piesa aleasa este Gri dorian. Din diverse motive, filmarile si montajul sunt amanate de nenumarate ori, iar clipul este terminat in toiul verii.

La sfarsitul lunii SEPTEMBRIE, Raluca Sutu si Andreea Dascalu preiau responsabilitatea de a coordona primul Fan Club Luna amara din Bucuresti.

Site Oficial: www.luna-amara.ro