BestMusic.ro » Lykke Li » Biografie Lykke Li

Biografie Lykke Li

Lykke Li

Li Lykke Timotej Zachrisson, cunoscuta ca Lykke Li, este o tanara artista originara din Suedia. Nascuta pe 18 martie 1986, Lykke Le a intrat in topuri cu piesele sale ce imbina elemente de pop, indie rock si muzica electronica. De asemenea, in piesele ei, Lykke foloseste viori, sintetizator, tamburine, trompete, saxofonul si violoncelul.

Lykke s-a nascut in Ystad, Skane si provine dintr-o familie de artisti, mama sa este fotograf, iar tatal sau este muzician. Cand avea numai sase ani, familia sa s-a mutat in Portugalia, unde a trait timp de cinci ani. Dupa un timp, s-au mutat cu totii in Maroc, iar Lykke Li si-a petrecut vacantele mai mult prin Nepal si India.

La numai trei luni dupa ce a implinit 19 ani, Lykke Li s-a mutat in Statele Unite, in Brooklyn, New York. Artista s-a intors in Suedia dupa ce a implinit varsta de 21 de ani, pentru a inregistra albumul sau de debut.

Primul EP lansat de Lykke in 2007, "Little Bit", s-a bucurat de un succes modest, insa publicatiile de specialitate au scris ca Lykke Li este un artist a carei evolutie trebuie urmarita. Muzica ei a fost descrisa ca soul, electro si "sugar-pop".

"Youth Novels", albumul sau de debut, a fost lansat de LL Recordings, in ianuarie 2008, in Scandinavia, lansarea la nivel european avand loc in iunie 2008. Albumul a fost produs de Bjorn Yttling si Lasse Marten, iar lansarea in Statele Unite a avut loc mai tarziu, in luna august a aceluiasi an.

Cel de-al doilea album al sau, "Wounded Rhymes", a fost lansat in 2011, iar Lykke Li a colaborat cu Kleerup pentru piesa "Until Bleed".

Ea a mai lucrat cu duo-ul electro Royksoop pentru albumul lor, "Junior". Lykke a colaborat pentru piesa "Gifted" cu rapperul Kanye West, iar melodia "I''m Good, I''m Gone" a fost folosita in filmul de groaza "Sorority Row".

Piesa "Possibility" apare ca soundtrack pentru "The Twilight Saga: New Moon" si a fost lansata in octombrie 2009.

In 2010, Lykke Li a anuntat ca a devenit imaginea Levi''s Curve ID Collection, dar si Pixie Geldof and Miss Nine.

Comentarii Lykke Li