BestMusic.ro » Madalina Manole » Biograful Madalinei Manole, destainuiri

Biograful Madalinei Manole, destainuiri

Biograful Madalinei Manole, destainuiri

Profesorul Sorin Danciu este autorul cartii biografice `Ma Cheama Madalina` si unul dintre putinii oameni in care artista a avut incredere sa se confeseze. Va invit sa cititi mai jos un interviu realizat de ziarul Adevarul de Seara cu publicistul, care a acceptat sa dezvaluie cine era cu adevarat `fata cu parul de foc`.

Sorin Danciu este in acest moment sef al Directiei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu National Calarasi. Acesta crede ca sfarsitul Madalinei a inceput sa se apropie o data cu disparitia marii ei iubiri, Serban Georgescu : `Ei au fost facuti unul pentru altul`, spune profesorul.

Adevarul de Seara: Ce v-a determinat sa scrieti o carte despre Madalina Manole?

Sorin Danciu: Am cunoscut-o in urma cu 17 ani, cand ea avea 26 de ani. Desi se afla pe culmea succesului, m-a impresionat printr-un bun-simt nemasurat, discretie si multa caldura sufleteasca. Sociabila, comunicativa si mereu pusa pe glume. Aveai impresia ca nu oboseste niciodata. Nu se plangea de nimic.

Cum era Madalina Manole in particular?

Am cunoscut-o si cu bune, si cu rele. Ma atasasem de ea pentru ca era sufletista, vesela si plina de umor. Era o prezenta agreabila si cand nu se afla pe scena. Ajunsesem sa-i ghicesc starea sufleteasca din timbrul vocii. Stiam ca de fiecare data cand avea nevoie de un sfat, ma apela. Cartea "Ma cheama Madalina", cred eu, a fost o incununarea unei cariere stralucite, un succes de care mi s-a parut firesc sa se bucure toti cei care o indrageau.

Ce v-a impresionat cel mai mult la ea?

M-a marcat atunci faptul ca in spatele acelei tinere numite Anca Magdalena si cunoscuta sub numele de Madalina Manole se afla o cariera cat o viata de om. Avea o putere imensa de munca si iubea viata mai mult decat orice. De aceea, nici nu-mi pot explica in vreun fel gestul sinuciderii. Drama ei, asa vad eu lucrurile, o fi una de sanatate, dar cred ca este si una artistica. Eu am avut intotdeauna puterea sa-i reprosez cand ceva nu mergea bine. Stia acest lucru si ma suna.

Credeti ca divortul de Serban Georgescu a insemnat sfarsitul carierei?

I-am spus in repetate randuri, inainte de a se desparti de el, ca n-o sa mai aiba succes. El a creat brand-ul "Fata cu parul de foc" si fara el lucrurile vor fi altfel. Se pare ca am avut dreptate. Atunci cand un compozitor pune tot sufletul intr-un artist, lucrurile devin legendare. Ei au fost facuti unul pentru altul.

Sursa: adevarul.ro
Mai multe stiri despre: madalina manole sinucidere  madalina manole inmormantare 
Publicat pe 16 Iulie 2010 , de Adelina Dobrin

Adauga un comentariu