BestMusic.ro » Madame Hooligan » Biografie Madame Hooligan

Biografie Madame Hooligan

Madame Hooligan

Povestea Madame Hooligan incepe in 2005, cand membrii Bosquito s-au decis sa traverseze oceanul in cautare de noi experiente si oportunitati.

Desi plecati in formula completa, in decurs de numai o luna doi dintre membri s-au hotarat sa paraseasca grupul si sa se intoarca in Romania, in timp ce Radu Almasan si Andrei Cebotari au ramas in Statele Unite, refuzand ideea de blazare artistica in cadrul show-business-ul romanesc, lipsit de provocari reale la acea vreme.

La finalul anului 2006, impreuna cu David Ballon, Radu a pus bazele Madame Hooligan, iar celor doi li s-a alaturat la scurt timp si Andrei, trupa incepandu-si oficial activitatea in 2007.

Intr-o industrie care functioneaza dupa cu totul alte reguli si intr-un ritm total diferit, Madame Hooligan a reusit sa se impuna pe scena muzicala locala drept una dintre cele mai promitatoare trupe de rock alternativ, fiind apreciata atat de fani cat si de reprezentantii industriei muzicale.

Primul single al trupei, "Freak the world", a ocupat timp de doua luni prima pozitie in clasamentul celui mai important post de radio dedicat muzicii indie rock din State Unite, iChannel Fm, fiind prezent si astazi in playlist-urile posturilor de radio de peste ocean.

Vestile bune au continuat sa vina pentru Madame Hooligan, trupa fiind numita de doua ori "Band of the month" (trupa lunii) in Los Angeles de catre revista "The Deli Magazine", performanta ce le-a adus si doua prezente pe coperta publicatiei specializata in muzica indie/alternative.

Pe parcursul timpului petrecut in California,  Madame Hooligan a concertat in cele mai importante cluburi din zona printre care si celebrele The Viper Room, House of Blues sau Cascade (Hollywood), The Key Club, The Roxy, Knitting Factory, dar si in fata a peste 40.000 de oameni in deschiderea meciului de baseball Cardinals-Cubs ce s-a desfasurat pe stadionul Busch din St. Louis, Missouri.

Si lista de colaborari in care Madame Hooligan s-a implicat de-a lungul timpului este impresionanta, reunind nume precum Tony Franklin (Jimmy Page, Whitesnake), Traa Daniels (POD), Fieldy (Korn), Bob Ezrin (producator Pink Floyd - The Wall), Brian Virtue (inginer de sunet Rage Against The Machine, Korn, 30 Seconds To Mars, Deftones), si chiar Fergie si Velvet Revolver, alaturi de care Radu a lucrat in perioada petrecuta in Los Angeles.

Dincolo de feedback-ul pozitiv primit constant din partea  publicului si a criticilor de specialitate, Madame Hooligan si-a castigat numerosi fani si in randul personalitatilor publice, numeroase celebritati precum  Slash, Taylor Swift, Eva Gardner, legendarul producator Rick Rubin, Chris DeWolfe (fondatorul MySpace), actorul Kiefer Sutherland, The Mars Volta sau Korn declarandu-se incantati de sound-ul trupei.

Nici ofertele caselor de discuri nu au intarziat sa apara, insa trupa a decis sa ramana independenta pentru moment si sa lanseze singura un prim material discografic.

Anul 2009 a adus provocari majore in viata Madame Hooligan, cand in urma unor probleme medicale, David Ballon a luat decizia de a parasi grupul, urmata la cateva luni si de plecarea lui Andrei, din motive personale.

Radu nu a renuntat insa, sfarsitul lui 2010 gasind Madame Hooligan intr-o formula live schimbata, lui Radu Almasan (voce/chitara) alaturandu-se Felix Mircea Moldova (tobe), Austin Jesse Mitchell (bas/clape) si Benjamin David Erdreich (chitara electrica). In aceasta formula, Madame Hooligan ia decizia de a veni in Europa si de a incepe lucrul la un nou material discografic, precum si la un turneu care sa cuprinda mai multe cluburi si festivaluri europene.

Una dintre primele opriri in noul periplu european este The Ark, unde pe 4 februarie 2011, Madame Hooligan sustine un set acustic in deschiderea show-ului James Walsh.