BestMusic.ro » Marioara Murarescu » Biografie Marioara Murarescu

Biografie Marioara Murarescu

Marioara Murarescu

Realizatoarea emisiunii "Tezaur Folcloric" s-a nascut pe 1 octombrie 1947, in Campulung Muscel, si a incetat din viata pe 31 ianuarie 2014.

A urmat Conservatorul din Bucuresti, insa a trebuit sa renunte la planul de a deveni soprana dupa o operatie de amigdalita care i-a schimbat vocea.  Indrumata de profesorii sai, Emilia Comisel si Gheorghe Oprea, Marioara a inceput sa iubeasca tot mai mult folclorul, cel care, de altfel, cu ajutorul emisiunii Tezaur Folcloric, difuzata timp de trei decenii de Televiziunea Romana, a facut-o celebra. 

Marioara Murarescu a facut 10 ani de ucenicie in redactia de folclor a postului national de Radio. In 1982 a reusit sa impuna pe postul national de televiziune emisiunea Tezaur folcloric. In calitate de realizatoare de televiziune, numele ii este inseparabil de emisiunea Tezaur folcloric, pe care a realizat-o aproape trei decenii pe postul TVR. 

Marioara Murarescu a fost decorata la 14 aprilie 2009 cu Ordinul Steaua Romaniei, in grad de Cavaler.

A fost diagnosticata in 2008 cu cancer de san, suferind doua interventii chirugicale si mai multe sedinte de chemoterapie. Din cauza bolii a trebuit sa se pensioneze.

In noiembrie 2012, Marioara a marturisit ca vrea sa se pensioneze, sa se retraga si sa se bucure doar de familia sa. Insa boala a invins-o, pe 31 ianuarie 2014, Marioara Murarescu stingandu-se din viata la Spitalul Elias din capitala.

Comentarii Marioara Murarescu