BestMusic.ro » Marius Moga » Biografie Marius Moga

Biografie Marius Moga

Marius Moga

 

Cunoscutul compozitor roman, Marius Moga, s-a nascut dintr-o familie foarte preocupata de muzica: strabunicul sau a lucrat si a compus pentru un ansamblu folcloric, bunicul canta la banjo, si bunica activa in corul bisericii.
Nici parintii lui Marius Moga nu au fost straini de muzica. Tatal a studiat chitara, in timp ce mama stia canto.
In perioada anilor de liceu, Moga a compus pentru trupa lui , „Talk to me”, o piesa intitulata Noaptea, care a fost primul lui succes. In anul 2000, a fost invitat in capitala de catre Adi Sana, membru al formatiei Akcent, formatie pentru care semneaza piesa Ti-am promis, produsa in 2001 si cotata foarte bine in clasamente.
Marius a continuat sa lucreze cu multi muzicieni romani. Paula Seling, Simplu, TNT, Andreea Balan sunt doar cateva dintre numele artistilor cu care Marius Moga a colaborat de-a lungul timpului.
Cu ocazia filmarii in Romania pentru pelicula 7 secunde, Marius Moga l-a intalnit pe jamaicanul Lennox „Buppy” Brown. Alaturi de Moga si formatia Simplu, Brown a reinregistrat o piesa mai veche; noua versiune a fost interpretate atat in limba engleza, cat si in romana. Piesa va imprumuta numele filmului si se inscrie in coloana sonora a acestuia.
Tot in lumea filmului, muzicianul compune pentru seriale de televiziune si telenovele romanesti.
In 2004, Moga infiinteaza proiectul Morandi, alaturi de Andrei Stefan Ropcea, poreclit „Randi”