BestMusic.ro » Martina Mcbride » Biografie Martina Mcbride

Biografie Martina Mcbride

Martina Mcbride

Martina McBride este o cantareata si compozitoare country, nascuta la 29 iulie 1966. Ea a fost supranumita "Celine Dion a muzicii country".

In 1991, artista a semnat un contract de colaborare cu RCA Records, iar un an mai tarziu si-a facut intrarea pe scena muzicii country cu piesa "The Time Has Come". Abia cu cel de-al patrulea album, intitulat "Evolution", Martina McBride se impune pe scena muzicii country. Maniera unica prin care aceasta reda muzica si timbrul vocal inconfundabil au facut posibila apropierea cu alte artiste consacrate ale genului, cum ar fi Faith Hill si Shania Twain. Incepand cu acest moment, Martina McBride a inregistrat succes dupa succes, iar multe din piesele sale au devenit hit-uri. Cinci dintre acestea au ajuns pe locul intai in tara, in perioada cuprinsa intre 1995 si 2001.

In 2003 se inregistreaza un alt moment important pentru cariera cantaretei, odata cu inregistrarea celui de-al saselea album al sau. Prin acest album s-a dorit sa se omagieze feminitatea, iar McBride a dar lovitura cu una din piesele de pe cover, "This One''s for the Girls". Respectiva melodie a ajuns numarul unu in tara in "Adult Contemporary charts". O alta mentiune interesanta cu privire la albumul numarul 6 este aceea ca el include "backing vocals", provenind de la Faith Hill, Carolyn Johnson Dawn si fiicele lui McBride, Delaney si Emma.

Pe parcursul celor 20 de ani de cariera artista a reusit sa inregistreze un total de noua albume inregistrate in studio, un album inregistrat "live", o compilatie de Craciun, cea mai mare compilatie de hit-uri si doua albume de compilatii suplimentare. Pe teritoriul Statelor Unite interpreta country a vandut aproximativ 14 milioane de albume. Mai mult decat atat, Martina McBride a castigat de patru ori premiul "Female Vocalist of the Year" (al Country Music Association) si de trei ori premiul " Top Female Vocalist" (al Academy of Country Music). Cel mai recent album lansat de artista se intituleaza "Eleven" si a fost scos pe piata la data de 11 octombrie 2011.

Comentarii Martina Mcbride