BestMusic.ro » Matisyahu » Biografie Matisyahu

Biografie Matisyahu

Matisyahu

Matthew Paul Miller, adica Matisyahu, asa cum este cunoscut pe scena, este un cantaret american de muzica reggae si rock alternativ. Acesta s-a nascut pe 30 iunie 1979, in West Chester, Pennsylvania, U.S.A.

Stilul unic al acestui cantaret se datoreaza faptului ca a stiut cum sa imbine elementele de muzica islamica, cele de rock si cele de hip-hop, intr-o maniera atractiva, comerciala.

Din 2004 si pana in momentul de fata, Matiyahu a avut numeroase lansari de album, dar si colaborari fructuoase, cum ar fi cea cu Bill Laswell sau producatorii de muzica reggae Sly & Robbie.

Primul album al lui Matisyahu, " Shake Off the Dust...Arise" a aparut in anul 2004, cu ajutorul unei case de inregistrari non-profit, care sustinea muzica islamica.

In perioada 2005-2006, artistul a fost in numeroase turnee, in Europa, Canada, Statele Unite ale Americii, dar si in Israel. Astfel ia nastere cel de-al doilea album al sau, numit "Live at Stubb's", care, asa cum o sugereaza si numele, este un album inregistrat live la unul din concertele Matisyahu, din Austin, Texas.

In perioada imediat urmatoare, tot in 2006, a inregistrat si un album de studio numit "Youth".

O alta reusita a artistului evreu a fost in 2007, cand in cadrul festivalului de film Slamdance, filmul "Unsettled", in care apare Matisyahu, a castigat "Marele Premiu al Juriului pentru Cel Mai Bun Film Documentar". O alta aparitie a a sa intr-o productie cinematografica s-a produs in 2008, odata cu documentarul "Call + Response".

Al treilea album de studio a venit in 2009 si s-a numit "Light"; se remarca aici EP-ul (Extended Play) " Live at Twist & Shout".

Pe 1 februarie 2011 a fost lansat un alt album live, "Live at Stubb's, Vol. 2".

In plan profesional, trebuie sa amintim colaborarile lui Matisyahu cu diversi artisti ai momentului, cum ar fi Akon, pentru piesa "One Day", interpretul de beatboxing Kenny Muhammad sau Trevor Hall's pentru realizarea single-ului "Unity".

Matisyahu a colaborat si cu Infected Mushroom pentru cantecul "One Day" si pentru cateva prestatii live.

Comentarii Matisyahu