BestMusic.ro » Max martin » Max Martin- Omul din spatele pieselor de succes

Max Martin- Omul din spatele pieselor de succes


Nu multi au auzit de el si nu multe persoane l-ar recunoaste daca s-ar intalni cu el pe strada. Dar cu siguranta au auzit in ultimii 20 de ani piese care ii apartin.

The Backstreet Boys, Britney Spears, N`Sync, Kelly Clarkson, Taylor Swift, Ace Of Base, Katy Perry, Celine Dion, Bon Jovi, Adam Lambert, Carrie Underwood, Pink, Justin Bieber...toti au colaborat cu geniul muzical din Suedia, Max Martin. Numele sau adevarat este Martin Karl Sandberg. Nu este un rockstar, nu este manager de succes...daca ar fi fost un personaj dintre cele mentionate mai sus, nu am putea explica de ce trupa sa "It`s Alive" are mai putin de 1000 de vizualizari pe Youtube. In schimb el este creierul, urechile si talentul din spatele fiecarui hit pop care a iesit pe piata in ultimii 20 de ani.

Poate ca Max nu a devenit faimos cu trupa sa, dar a invatat doua lucruri foarte importante din aceasta experienta:

1. Cand trupa a inregistrat primul si singurul lor album, ei au angajat un producator pe nume Denniz PoP. El a fost cel care i-a sugerat sa isi schimbe numele in Max Martin.

2. In timpul inregistrarilor, Max a "furat" si a invatat toate trick-urile productiei de la Denniz.

Ceea ce este cu adevarat remarcabil cu privire la cariera lui Max Martin este consecventa cu care a generat piesele care si-au facut drum catre urechile a milioane de oameni din intreaga lume.

Din 1999, Max a scris si co-scris peste 50 de piese care au fost in top ten si 16 care au atins prima pozitie in Billboard. Nu poti descrie in cuvinte succesul lui si nici nu il poti compara cu cineva. Max Martin este un Michael Jordan, Wayne Gretzky, Roger Federer, Muhammad Ali, Michael Phelps sau un Usain Bolt al muzicii.

A vandut peste 135 de milioane de single-uri in toata lumea. Iata o lista a catorva dintre piesele de succes pe care Max Martin le-a scris si produs:

Katy Perry: "I Kissed a Girl", "Teenage Dream", "California Gurls", "Roar", "Dark Horse"

Britney Spears: "Oops!… I Did It Again", "Stronger", "…Baby One More Time", "Till The World Ends"

Backstreet Boys: "Quit Playing Games With My Heart", "I Want It That Way", "Larger Than Life", "As Long As You Love Me", "Shape of my Heart"

Kelly Clarkson: "Since You've Been Gone", "My Life Would Suck Without You"

N'Sync: "Tearin' Up My Heart", "It's Gonna Be Me", "I Want You Back"

Taylor Swift: "We Are Never Ever Getting Back Together", "I Knew You Were Trouble", "22"
Mai multe stiri despre: recorduri  piese celebre  colectii hituri 
Publicat pe 17 Februarie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram