BestMusic.ro » Mihai Constantinescu » La multi ani, Mihai Constantinescu

La multi ani, Mihai Constantinescu

La multi ani, Mihai Constantinescu

Mihai Constantinescu, cunoscut interpret si compozitor al muzicii usoare traditionale romanesti, implineste marti 65 de ani. El s-a nascut pe 4 ianuarie 1946 la Bucuresti.

Un solist foarte popular si iubit de public, in special in anii '70/'80, alaturi de regretatii Dan Spataru, Aurelian Andreescu cat si de Cornel Constantiniu, noteaza ziare.com.

Absolvent de IEFS in 1973, si al Scolii Populare de Arta din Bucuresti (clasa prof. Florica Orascu).

A facut parte din corul de copii Radio, ca in 1964 sa intre in celebra formatie a acelei perioade Mondial, o vreme cantand si cu Modern Grup (trupa condusa de Petre Magdin).

Consacrarea si iesirea fulminanta la rampa a cunoscut-o atat ca solist vocal pe cont propriu, dar si cu unul dintre cele mai in voga 'trio-uri' pe care le-a avut vreodata muzica usoara romaneasca, facand furori alaturi de Olimpia Panciu si Marius Teicu. Mai tarziu a facut un duet, deasemeni de mare succes, cu Anastasia Lazariuc (careia i-a si compus foarte multe cantece).

A intreprins turnee aproape in intreaga Europa si in SUA.

Mihai Constantinescu - Vitezomanul Gica

Autor a zeci de slagare, usor fredonabile, dupa 1990, precum si alti reprezentanti de marca ai generatiei '70, a intrat intr-un oarecare con de umbra, muzica sa fiind mai putin agreata si solicitata in special de generatia foarte tanara-adepta unor stiluri muzicale nonconformiste.

Dincolo de noile tendinte si preferinte in muzica usoara actuala, Mihai Constantinescu ramane un reper important al genului, care, in timp, a facut frumoasa copilaria a milioane de romani cu superbele lui cantece. De-a lungul timpului, autorul nemuritoarei 'Sus in deal e-o casa' a cucerit publicul prin felul sau de a fi si naturaletea melodiilor si vocii sale.

Mihai Constantinescu - Sus in deal e-o casa

Sursa: Ziare.com
Mai multe stiri despre: aniversari  la multi ani  zi de nastere 
Publicat pe 04 Ianuarie 2011 , de Laura Galan

Adauga un comentariu