BestMusic.ro » Mika » Biografie Mika

Biografie Mika

Mika

Mika s-a nascut in 18 august 1983. Numele sau real este Michael Holbrook Penniman. Este originar din Beirut, Liban, dar s-a stabilit la Londra.

Mika are patru frati, mama sa este libaneza, tatal sau – american. A fost nevoit sa se stabileasca la Paris cu intreaga familie din cauza razboiului din tara natala. Se muta la Londra la varsta de 9 ani.

A studiat la Lycée Français Charles de Gaulle, Westminster School si la Colegiul Regal de Muzica. Va parasi aceasta institutie pentru a inregistra discul sau de debut.

Mika a luat lectii de la un profesor de opera rus. A cantat la Royal Opera House, a scris muzica pentru British Airways si un jingle pentru Orbit Chewing Gum. Vocea lui acopera nu mai putin de cinci octave!

In luna ianuarie a anului 2007 a iesit pe primul loc in sondajul BBC News intitlulat Sound of 2007.

Primul sau single s-a difuzat pe BBC Radio One in Regatul Unit si a fost declarat cantecul saptamanii. Piesa se numea "Relax, Take It Easy" si a fost disponibila pentru download. Tot online a aparut si Extended Play-ul The Dodgy Holiday EP.


Casa de discuri Universal a lansat online single-ul "Grace Kelly" la inceputul lui 2007, iar cantecul a ajuns pe primul loc in clasamentul single-urilor din Marea Britanie in a doua jumatate a lunii ianuarie.

LA inceputul lui februarie 2007 iesea pe piata discul de debut Mika - Life in Cartoon Motion. Artistul a fost comparat cu nume mari precum Freddie Mercury, Scissor Sisters, Elton John, Robbie Williams sau David Bowie.

Mika a ajuns sa cante si in emisiunea lui Jay Leno - The Tonight Show, pe 26 martie 2007. Trupa sa ii are in componenta pe Martin Waugh (chitara, backing vocals), Michael Choi (bass, backing vocals), Vinnie Potestivo, Cherisse Osei (drums) and Luke Juby (keyboards, chitara, backing vocals).

Gratie vocii sale impresionante, Mika e comparat uneori cu Freddie Mercury si George Michael.

Coperta primului disc Mika Life in Cartoon Motion a fost realizata de sora sa Yasmine, artista care foloseste pseudonimul Dawack.

S-au facut speculatii cum ca Mika ar fi gay, insa artistul prefera sa nu vorbeasca despre viata sa particulara. Cu toate acestea, unul din cantecele sale – "Billy Brown" povesteste aventura homosexuala traita de un individ.