BestMusic.ro » Mika » Mika a lansat albumul "The Origin Of Love"

Mika a lansat albumul "The Origin Of Love"


Pop-starul premiat multiple discuri de platina - MIKA - revine cu noul sau album "The Origin of Love”, proaspat lansat la Island Records. Ca o continuare a succesului inregistrat cu "Life in Cartoon Motion” si "The Boy Who Knew Too Much”, "The Origin of Love” este cel de-al treilea album MIKA.

Materialul discografic a fost precedat de lansarea noului single "Celebrate”, o piesa pop moderna, compusa de MIKA si Pharell Williams, produsa de Nick Littlemore de la Empire of the Sun, pe care se aude si vocea lui Pharell.

Creat si imaginat in intregime de catre MIKA, ”The Origin of Love’” reprezinta doi ani de munca si daruire ale artistului, ani in care acesta si-a inregistrat totul de unul singur, calatorind in jurul lumii si reusind sa reuneasca un numar impresionant de colaboratori - pe langa Nick Littlemore si Pharell Williams, MIKA a mai lucrat cu William Orbit, Benny Benassi, Fryars, Greg Wells (Katy Perry, Adele), Klas Ahlund (Robyn’s Body Talk), dar si cu cativa muzicieni aflati la inceputul carierei, pe care artistul i-a descoperit online.

"Celebrate reprezinta rezultatul combinarii muncii unui pusti de 22 de ani pe care l-am descoperit online, Fryars, cu doi arhicunoscuti muzicieni, Nick Littlemore si Pharell Williams!” povesteste MIKA despre noul single. "Compus de mine, Pharell si Fryars si produs de Nick, acest tip de colaborare este posibil doar atunci cand fiecare dintre cei implicati da tot ce are mai bun, simtindu-se bine si lansand la o parte orice ego.

Aceasta atitudine deschisa si colectiva a stat la baza materialului "The Origin of Love”. Albumul contine piese ce vorbesc despre toleranta si dragoste nebuna. A fost inregistrat in Miami si la Londra, dar cel mai mult in studioul din dormitorul lui Fryars, situtat in nordul Londrei!”

MIKA a pregatit si un scurt film, care sa insoteasca unul dintre cantecele incluse pe noul album. "Make You Happy” poate fi vazut mai jos.

O alta piesa de pe album "Elle Me Dit” a fost lansata in Franta anul trecut, ajungand number 1 si fiind considerata unul dintre hiturile verii.

La sesiunea de scriere a albumului, MIKA a mai compus o piesa numita "Gang Bang”, care a fost inclusa albumul Madonnei "MDNA”, piesa despre care artista a afirmat, sus si tare, ca este cantecul ei preferat de pe album.

MIKA si-a petrecut o mare parte din 2010 si 2011 intr-un turneu global, sustinand sute de show-uri cu casa inchisa, in fata a milioane de spectatori din Europa, Asia si America de Nord. Anul acesta a revenit cu un nou concept de show live, pe care l-a prezentat lumii in cadrul unui festival londonez, pe 26 iulie.

Pana in prezent, MIKA a vandut peste 8 milioane de copii din primele doua albume "The Boy Who Knew Too Much” si "Life in Cartoon Motion’” pentru care a primit Discul de Aur sau de Platina in 32 de tari din lumea intreaga si cu care a castigat mai multe premii Brit si MTV.

Mika - Make You Happy

Make You Happy from Mika on Vimeo.
Mai multe stiri despre: albume 2012 
Publicat pe 04 Octombrie 2012 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram