BestMusic.ro » Miki » Biografie Miki

Biografie Miki

Miki

Ne-am obisnuit cu totii ca in momentul cand auzim de Miki sa ne intrebam automat: “Miki de la K-pital”? De vina nu este numai spotul radio care rula obsesiv pe posturile cu cea mai mare audienta, ci si absolut remarcabila cariera a trupei K-pital.

Dupa lansarea LP-ului “Senzual”, eveniment care a avut loc la sfarsitul anului trecut, K-PITAL a devenit o trupa din ce in ce mai activa pe piata muzicala romaneasca iar Miki – o figura din ce in ce mai celebra si mai greu de contestat, fapt care a determinat-o sa aiba incredere in fortele proprii si sa opteze pentru o cariera solo. Astfel, Miki se desprinde usor de stilul K-pital – ilor, orientandu-se spre un pop-dance cu influente house.

Primul EP Miki este un produs Roton sub marca NRG!A, contine 6 piese si 4 remix-uri ce includ hit-ul “Doar noi”. Filmarile la videoclipul acestei piese au avut loc intr-o cladire veche in curs de restaurare, unde era foarte frig.

A venit asadar momentul da ne dezobisnuim de vechile automatisme si sa renuntam la a o mai asocia cu fostii colegi de trupa, de care s-a despartit, de altfel, in termenii cei mai buni. Miki s-a hotarat sa le pastreze pe cele doua fete, Oana si Claudia, care danseaza alaturi de ea, si inca atat de bine…

Considerata un talent innascut, care are toate calitatile necesare unui artist pentru a ramane un star, Miki a descoperit care este adevarata reteta a succesului.

Primii pasi i-a facut la varsta de 5 ani, cand canta muzica populara, ceea ce i-a determinat pe parinti sa o incurajeze sa urmeze cursurile Scolii Populare de Arta, pe care a absolvit-o la clasa Mihaelei Runceanu. Apoi vocea ei a inceput sa se faca remarcata, astfel ca la 17 ani a primit primul premiu important, Premiul Tineretii la Festivalul de Muzica Usoara de la Deva.

Au urmat numeroase alte premii la festivaluri nationale: Premiul al III lea la Festivalul “Flori De Mai” – Calarasi, Marele Trofeu al Festivalului “Toamna Muzicala Bacauana”, Premiul I la Festivalul “Vocile Primaverii” – Bucuresti, Premiul de Popularitate la sectiunea Creatie a Festivalului “Tinerete ‘90” – Bucuresti si premii speciale la Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia – editiile 1991 si 1992. Tot in 1992 a luat lectii de canto cu George Grigoriu, ceea ce i-a permis sa-si lucreze vocea si sa ajunga la o anumita maturitate artistica. A urmat o perioada in care a cantat live cu orchestra de instrumentisti profesionisti si turnee prin cluburile internationale (Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda). A acumulat experienta cantand pe vase de croaziera in Grecia si cu orchestra Centrului Cultural al Ministerului de Interne.

Ca hobby-uri, pe langa muzica si dans, devenite o adevarata profesie, mai are patinajul, fotografiatul si plimbarile lungi in aer liber. Prietenoasa si calda, Miki nu pozeaza niciodata intr-o “vedeta careia nu-i mai ajungi la nas”.

Senzuala si sexy, extrem de sarmanta si hotarata, convingatoare si plina de energie, nu poti sa nu remarci feminitatea si sensibilitatea ei. Toate aceste calitati, carora li se adauga abilitatile ei de comunicare si usurinta de a crea noi legaturi fac din Miki o persoana pe care iti face cu adevarat placere sa o ai prin preajma…

Daca pe plan profesional Miki a dovedit ca are o personalitate puternica, un traseu bine orientat catre succes si o cariera impresionanta, descoperim si latura ei vulnerabila: dragostea pentru animale. Miki are doua pisici – Mitzy si Chillie si un Schnautzer urias – Hugo, de care nu concepe sa se desparta nici macar in turnee! Este o persoana care se ingrijeste foarte mult (a facut 2 ani de fitness si culturism si 3 ani de aerobic, a luat lectii de inot).

Claudia si Oana nu sunt doar doua superbe dansatoare alaturi de Miki, sunt si bune prietene, cele trei “dive sexi” descoperind ca au in comun nu numai pasiunea pentru pisici, muzica, dans, cumparaturile si fitness-ul, motiv suficient de temeinic pentru a o insoti pe Miki pe drumul ales.

Site oficial: www.miki.ro

Comentarii Miki