BestMusic.ro » Mircea Rusu » Biografie Mircea Rusu

Biografie Mircea Rusu

Mircea Rusu

`Omu' bun si pomu' copt` i-a adus o celebritate uriasa. Mircea Rusu vine din Band, un sat din apropiere de Targu-Mures, unde oamenii sunt harnici, gospodari si au un umor care contrazice toate bancurile cu ardeleni palalai.

Dupa absolvirea liceului de muzica, trece de faza gloriei locale si judetene, se face cunoscut publicului din intreaga tara ca solist de muzica folk, la Cenaclul `Flacara` si Serbarile `Scanteii Tineretului`. Apare in concerte alaturi de cele mai importante grupuri ale timpului: Rosu si Negru, Sfinx, Iris, Holograf, iar dupa Revolutie, intre 1990-1995, cunoaste cinci ani de glorie alaturi de trupa Compact, ca solist vocal, compozitor si textier.

In 1995, se decide sa revina la cariera solo, trecand totodata de la tiparul folk la nuantele cantecului politic. Din cele 25 de piese noi, `Omu' bun si pomu' copt` sparge toate topurile, in mai putin de o luna devenind cea mai difuzata si mai solicitata piesa - performanta atestata de un raport al companiei specializate `Musitech`.

Albumul cu acelasi titlu se vinde in peste un milion de exemplare si obtine Discul de Aur. Dar succesul nu il ameteste pe Mircea Rusu, ci mai degraba il sperie si il face sa-si autoimpuna o perioada de retragere din viata concertistica. Din 1999 si pana in martie 2002, Mircea Rusu a stat la Band, in satul sau natal, unde a plasmuit noi cantece, in acelasi registru aducator de succes.