BestMusic.ro » Missy Elliott » Biografie Missy Elliott

Biografie Missy Elliott

Missy Elliott
Nici o alta artista de muzica rap nu a reusit sa egaleze succesul lui Missy Elliot sau sa isi construiasca o cariera atat de infloritoare. Spre deosebire de alte cantarete, Missy Elliot isi scrie propriile versuri si isi compune muzica, prezentandu-le intr-un stil unic si de mare succes. In afara de talentul de invidiat si perseverenta, Missy a reusit sa promoveze atat de multe hituri datorita colaborarii fructuoase cu renumitul producator Timbaland. Initial compunea melodii pentru altii: Aaliyah cu „One in a Million”, „If Your Girl Only Knew” si  702 cu „Steelo”. Mai tarziu a decis sa urmeze o cariera pe cont propriu. Albumul cu care a debutat s-a intitulat „Supa Dupa Fly” (1997) si continea piese precum „The Rain”. Melodiile care au cucerit topurile au fost „She's a Bitch” si „Hot Boyz” (1999); „Get Ur Freak On” si „One Minute Man” (2001); „Work It” si „Gossip Folks” (2002). Prin fiecare din ele, Missy a demonstrat ca femeile pot sa fie deopotriva senzuale si puternice. Aproape instantaneu si-a format o audienta fidela.

Nascuta in Portsmouth in 1971 cu numele de Melissa Elliot, cantareata si-a inceput cariera atunci cand producatorul Devante Swing de la Jodeci a inscris-o impreuna cu trupa ei, Sista, la casa de discuri. Din pacate, Swing Mob Records a esuat in producerea albumelor sale. Hotarata sa mearga mai departe, Missy a inceput o colaborare pe termen lung cu Timbeland, care inregistra in acea perioada albumul „One In a Million” pentru Aaliyah. Succesul albumului a constituit deopotriva un succes pentru Missy. Destul de curand casele de discuri au inceput o lupta acerba. Missy a inceput sa colaboreze cu diferiti artisti compunand versuri si uneori interpretand anumite secvente. Intr-un final a acceptat o propunere din partea studioului Elektra in 1996. Un an mai tarziu, „Supa Dupa Fly” castiga platina datorita melodiei „The Rain”. Piesele au impresionat aproape toti ascultatorii. Deopotriva cele difuzate la radio - „Sock It 2 Me”, „Beep Me 911” si „Hit 'Em Wit da Hee” - si cele cantate in cluburi au demonstrat ca Missy merita sa apartina elitei rap.

In 1999 a revenit in industria muzicala cu „Da Real World”, un album si mai ambitios care cuprindea doua hituri: „She's a Bitch” si „Hot Boyz” si alte colaborari cu artisti precum Eminem. In acelasi timp, a aparut in reclame pentru companiile Gap si Sprite, aratand tuturor ca nu este o simpla cantareata ci o imagine reprezentativa a generatiei noi. In 2001 a lansat „MissE..So Addictive”, la fel de bine promovata de alte doua hituri: „Get Ur Freak On” si „ One Minute Man”. Popularitatea ei a inceput sa creasca odata cu aparitia unui nou album, „Under Construction” si a pieselor de senzatie „Work It” si „Gossip Folks”. Missy continua sa surprinda cucerind cele mai inalte pozitii in top si colaborand in continuare cu Timbaland. O continuare a lui „Under Construction” a aparut in luna noiembrie si EP-ul „This Is Not a Test!” la diferenta de o saptamana de primul.

Copyright© 2005  −  BestMusic.ro