BestMusic.ro » Muse » Kasabian si Muse au filmat in Romania

Kasabian si Muse au filmat in Romania


Romania este un paradis pentru echipele de filmare din lume. Si nu doar pentru producatorii de film, ci si pentru artisti. De-a lungul anilor, mai multe trupe ne-au vizitat tara pentru a turna videoclipuri.

Departe de ochii presei

Seria poate incepe cu Evanescence si continua cu nume precum Rammstein, H.I.M – care au filmat un DVD la Sibiu in 2006, All Saints – cu un videoclip de exceptie realizat la Sala Palatului, Blind Guardian, Rafaga – care si-au exprimat dorinta de a filma un videoclip in timpul mini-turneului din acest an, Muse si Kasabian.

Din nefericire, publicul nu a aflat decat foarte tarziu ca mari vedete ale muzicii internationale au filmat in Romania.

Camp incarcat de istorie

In cazul baietilor de la Kasabian , daca nu ar fi aparut concertul de la B’estival, probabil ca nu s-ar fi aflat oficial faptul ca Sergio Pizzorno, Tom Meighan, Chris Edwards si Ian Matthews au turnat videoclipul piesei "Empire" pe un camp de lupta de langa Bucuresti.

Productia este una cu tema de razboi, videoclipul fiind apreciat de critica muzicala internationala. Povestea din clip se intampla in perioada primului razboi mondial. Intr-un interviu acordat anul trecut, dupa lansarea videoclipului piesei ce da titlul celui de-al doilea album al trupei, chitaristul Serge a povestit Aventura din Romania.

"In videoclip suntem soldati, purtam haine militare, insa nu vrem sa omoram pe nimeni. A fost o adevarata nebunie. La un moment dat, chiar langa noi s-a produs o mare explozie. Daca aveti impresia ca a fost dragut, va spun eu, va inselati.

Cu toate acestea, a fost placut la filmari. Am filmat in Romania, in afara Bucurestiului, pe un camp de lupta incarcat de istorie. Ne-am simtit destul de ciudat sa filmam acolo unde au murit cu adevarat oameni. Pentru scena in care sunt aruncat de suflul unui obuz am folosit o dublura", a spus Serge.

Premiera videoclipului " Empire " a avut loc pe 24 iulie 2006 pe Channel 4. Legatura din Kasabian si Romania este si mai lunga. Astfel, pe langa "Empire", exista o trimitere spre istoria Romaniei si in videoclipul piesei "Club Foot", care a fost turnat (se pare) la Budapesta.La minutul 1:35, in spatele trupei apare un portret al lui Nicolae Ceausescu, ciuruit de gloante.

Trupa care a castigat premiul "Best Live Act 2007" la NME Awards, va concerta la Bucuresti, pe scena B’estival, pe 30 iunie, alaturi de Pink si Reamonn.

Tot in 2006, Romania a fost vizitata si de baietii de la Muse , care au filmat un promo de 6 minute pentru single-ul "Knights of Cydonia". Piesa s-a lansat pe 13 iunie 2006 si a intrat in top 10.

vedeta.ro
Publicat pe 08 Mai 2007 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram