BestMusic.ro » Muzica » Dance

Muzica Dance

Selecteaza genul de muzica de mai jos si asculta piesele:

Blues Colinde Country Dance Electro Evenimente Folk Hiphop Indie Jazz Latino Muzica Ambientala Muzica Clasica Muzica Copii Muzica Indiana Muzica Lautareasca Muzica Orientala Muzica Petrecere Muzica Populara Muzica Religioasa Pop Pop/Rock Reggae Rock Romante Soul/R&B Soundtrack World Music

Despre Muzica Dance - muzica online

Este cel mai intalnit si mai folosit, pe plan comercial, stil de muzica. Se axeaza in special pe structuri simple – strofa/refren – rareori si pe mici interludii caracterizate doar prin accentii piesei, la acelasi tempo, cel mult 4 masuri. Publicul target este cel tanar.

Muzica dance foloseste aproape exclusiv acorduri majore, ceea ce ii da nota vesela, pozitiva. Sound-ul este reprodus digital (electronic) cu un ritm 4/4. Compozitia este cel mai des individuala, realizata pe calculator de un singur compzitor care scrie / canta toate liniile prin intermediul sintetizatoarelor care emuleaza frecventele specifice basului, beat-ului si orgii (trompeta/chitara etc). Muzica dance atinge de la 120 bpm pana la 200 bpm, iar stilul include subgenurile tehno, trance si house. Uneori muzica dance poate atinge pana la 1000 bpm in genurile de tip speedcore.

Cum ii spune si numele, stilul este destinat dansului, iar anii ’80 au facut trecerea de la muzica blues, rock sau funk la acest stil mai usor si mai potrivit discotecilor (aparitia acestora este, de altfel strans legata de extinderea stilului dance). Pet Shop Boys, Madonna, Cindy Lauper, Laura Branigan, Bananarama, Duran Duran, Erasure, Tiffany sunt varfurile stilului, care au facut ca muzica dance sa isi depaseasca umila pozitie si sa intre intre stilurile care au facut istorie muzicala.

Anii ’90 au adus implicarea muzicii “negre” in dance. Treptat, producatorii de R&B si soul ai artistilor de culoare au pus stapanire pe dance, unde elementul de rap a devenit omniprezent. Perioada a fost caracterizata de artisti care au exploatat la maximum beatul si sintetizatoarele vremii - Music Factory, SNAP!, MC Hammer, La Bouche, Corona, Ace of Bace.

Dincolo insa de geniul unor artisti talentati, piesele dance au fost si au ramas caracterizate prin mare predictibilitate si asemanare, una cu cealalta. Lucru pe care mizeaza radiourile de gen. Se asigura, astfel, un flow coerent si similar ca beat (deranjant de monoton pentru unii ascultatori), iar predictibilitatea face ca piesele sa fie usor digerate de public.

Azi, stilul dance este vast ca forme de exprimare. De la Inna la Madonna si Lady Gaga, dance-ul a capatat numeroase influente adaptate si inglobate in ceea ce, generic, ramane acelasi stil. Fata de anii ’80, cand a inceput sa fie exploatat puternic, dance-ul s-a diversificat si a trecut la o forma mai finisata si mai bine produsa. Multi artisti de talie international au trecut, de multi ani, déjà, la concerte cu trupe live in spate. Initial, concertele erau total / partial playback, cu cel mult vocea (cu sau fara assist) in direct.

Asculta Muzica Dance

Page 1 of 30

Prev123Next