BestMusic.ro » Muzica » HipHop

Muzica HipHop

Selecteaza genul de muzica de mai jos si asculta piesele:

Blues Colinde Country Dance Electro Evenimente Folk Hiphop Indie Jazz Latino Muzica Ambientala Muzica Clasica Muzica Copii Muzica Indiana Muzica Lautareasca Muzica Orientala Muzica Petrecere Muzica Populara Muzica Religioasa Pop Pop/Rock Reggae Rock Romante Soul/R&B Soundtrack World Music

Despre Muzica HipHop - muzica online

Muzica hip-hop, cunoscuta initial ca " rap" a luat nastere in SUA, in cartierele majoritar negre ale anilor 70, si in special in Bronx. Sunt doua elemente care fac muzica rap: muzica si vocea. Muzica este axata pe elemente extrem de simple, minimale, si scoate in evident beat-ul (toba + basul), peste care DJ-ul mixeaza. Vocea este specifica doar rap-ului, nu presupune cantatul pe note, ci trasmiterea – de catre MC – a versurilor ritmate, alerte, cu jocuri de tempo/accent, pe beat.

MC inseamna, traditional, "Microphone Controller" "Mike Checka", "Music Commentator" etc.

DJ inseamna disk jockey.

Instrumentele tipice ale hip-hop-ului sunt: platanele, sintetizatoarele, drum machines, sampler-uri si beatboxing-urile umane.

Foarte important, si asemanator punk-ului, rap-ul este tributar unei culturi. De la haine si atitudine, la limbajul folosit si mesajul transmis, rap-ul este simbolul – initial – al locuitorilor mahalalelor sau cartierelort sarace din marile metropole americane, in care infractionalitatea si inegalitatea sociala dictau cursul vietii.

Stilul cunoaste mai multe perioade mari de dezvoltare. Inceputul (anii 70), care inseamna scoaterea culturii din underground si aducerea ei in fata publicului majoritar alb si clasei de mijloc americane, perioada de aur (1985 – 1993), cu marile vedete care au marcat si dezvoltat noi directii in rap, si cea actuala.

Debutul stilului este marcat de DJ Kool Herc, care experimenteaza cu beat-uri jamaicane si funk, pe partituri disco.  Primul MC autentic a fost Coke La Rock. Granmaster Flash, Granmaster Theodore sau Grandmaster Caz sunt cei care au introdus scratch-urile in stil.

Etapa de aur a hip-hop-ului coincide cu aparitia "Run DMC", dar si a primei case de discuri de muzica hip-hop (Def Jam Recordings). Este perioada in care stilul se dezvolta pe mai multe directii gratie unor artisti geniali (Beastie Boys, De La Soul, Cypress Hill, Gerardo,  Afrika, Egyptian Lover, 2 Live Crew, J.J. Fad si DJ Laz, Public Enemy, Fresh Prince, Boogy Down Productions, Will Smith), in functie de zona unde se afla nucleul artistilor.
Déjà in anii 90, rap-ul este puternic legat de lumea gangsterilor de culoare sau a artistilor care incita la violenta sau o prezinta ca o realitate cotidiana (Dr. Dre, Ice T, Tupac Shakur). Emblematic raman aici asasinarile artistilor Tupac Shakur si The Notorious B.I.G., in 1996 si respectiv 1997.

Astazi, in era moderna a rap-ului, déjà se vorbeste de hip hop. Ca in caul multor alte stiluri, artistii aleg sa se prezinte sub forma mult schimbata fata de cea de debut, si mai accesibila, creand un adevarat rap pop. Hip hopeeri ca Nas, Jay Z , Lil Kim, Puff Daddy, Snoop Dogg, vin cu un mesaj mult diluat fata de predecesorii lor. Accent se pune astazi pe prezentarea unei imagini opulente si a sexualitatii omniprezente.

Asculta Muzica HipHop

Page 1 of 56

Prev123Next