BestMusic.ro » Muzica » Muzica Populara

Muzica Populara

Selecteaza genul de muzica de mai jos si asculta piesele:

Blues Colinde Country Dance Electro Evenimente Folk Hiphop Indie Jazz Latino Muzica Ambientala Muzica Clasica Muzica Copii Muzica Indiana Muzica Lautareasca Muzica Orientala Muzica Petrecere Muzica Populara Muzica Religioasa Pop Pop/Rock Reggae Rock Romante Soul/R&B Soundtrack World Music

Despre Muzica Populara - muzica online

Gen muzical intitulat si folclor (folklore) care presupune muzica facuta in special in regiunile rurale, cu ajutorul instrumentelor muzicale populare. Are o bogata traditie si istorie si inglobeaza ritmuri si interpretari arhaice. Variaza de la regiune geografica la alta, in functie de influentele culturale si de realitatile etnice. Are o stransa legatura cu modelele de comportament etnic / cultural. Muzica populara transmite mereu ceva (este o muzica cu mesaj) si una dintre cele mai vechi forme de exprimare artistica.

Astazi, elemente din folclor au patruns si in cultura pop, unde au fost prelucrate pe beat modern si supuse cerintelor pietii comerciale.

Din punct de vedere tehnic, muzica populara vine cu instrumente si ritmuri proprii, specifice. Poate opta pentru acorduri majore / minore, atingand tot spectrul de emotii transmise ascultatorului (veselie, tristete, jale).

Atat vocea, cat si partea ritmica sunt tributare si trebuie sa se supuna rigorilor unui anumit stil sau unei regiuni, ceea ce face ca expresivitatea melodiilor sa fie data in primul rand de interpretare, mai putin de compozitie.
Vocea are anumite modulatii specifice si poate merge de la incantatii monotone la strigaturi, interpelari sau fluieraturi. Improvizatia este des intalnita.

Acompaniamentul este foarte variat si poate pleca de la un singur fluier, pana la o orchestra (taraf) cu tambal, viori, contrabas, acordeon, chitara acustica si altele. Orchestrele de muzica populara includ partide largi de coarde cu arcus.

Muzica populara nu are legatura cu manelele. Cum este muzica traditional romaneasca, apeleaza la cultura traditional romaneasca, iar elementele straine nu se regasesc in folclor. Este, insa, baza de creatie si exprimare pentru muzica lautareasca (teme populare dezvoltate si interpretate in registru redus, la petreceri, in perioada interbelica), pentru jazz-ul etnic  si pentru (mai noua) etno pop.

Asculta Muzica Populara

Page 1 of 163

Prev123Next