BestMusic.ro » Muzica » Rock

Muzica Rock

Selecteaza genul de muzica de mai jos si asculta piesele:

Blues Colinde Country Dance Electro Evenimente Folk Hiphop Indie Jazz Latino Muzica Ambientala Muzica Clasica Muzica Copii Muzica Indiana Muzica Lautareasca Muzica Orientala Muzica Petrecere Muzica Populara Muzica Religioasa Pop Pop/Rock Reggae Rock Romante Soul/R&B Soundtrack World Music

Despre Muzica Rock - muzica online

Este un stil amplu, impartit in numeroase subdiviziuni (hard, metal, glam, punk, pop, soft etc). Caracteristicile de baza privesc prezenta instrumentelor - chitara, tobe, bass, orga – alaturi de voce, pe linii ample, complexe, sau simple, la unison. Ritmurile sunt, si ele, ca si stilul de interpretare, extrem de variate (de la slow rock sau folk la grindcore).

Povestea a inceput in anii 50, cu Rock and roll, muzica rebela a tinerilor nonconformisti fata de societatea extrem de obedienta a perioadei. De fapt, razvratirea este unul dintre ingredientele de baza al rock-ului, care este o muzica cu mesaj, indiferent de stilul adoptat. Revenind la perioada de debut a rock-ului, ingredientele de baza au fost country & bluesul, combinate pe ritm alert, fredonabil si dansant. Primele personalitati ale stilului – Elvis, Chuck Berry, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, erau la baza cantareti de blues sau country, buni muzicieni, capabili sa interpreteze singuri partituri deseori in schimbare. Trupele de acompaniament au devenit o constanta si au adus un plus de dinamism muzicii.

Chiar si cu imaginea rebela a rockerilor din anii 50, adevaratul cutremur a venit in anii 60, o data cu Beatles si Rolling Stones, principalii promotori ai muzicii care va ramane in istorie ca rock si care se va schimba, fundamental, foarte putin, pana astazi. Chiar daca stilul a aparut in SUA, cele doua trupe britanice sunt cele care au impamantenit chitarele fuzate, solo-urile sau imixtiunea drogurilor in muzica, dand nastere unui nou stil care avea sa marcheze muzical si politic anii 60 si 70 – psihedelicul (martor al marilor schimbari si revolutii cultural si sociale in vest).

Catre a doua jumatate a anilor 70, rock-ul va evolua spre un stil tot mai prelucrat, incorporand elemente diverse (de la folk si jazz, catre soul, funk si latino). Este si perioada in care trupe – cult vor dezvolta, prin geniul muzicii lor, adevarate genuri. Mii de trupe care copiaza Led Zeppelin, Black Sabbath, Doors, Pink Floyd, Jefferson Airplane vor da nastere stilurilor soft rock, blues rock, heavy metal-style rock, progressive rock sau punk rock.

Urmatoarea mare turnura a stilului este in anii 90, o data cu aparitia grunge-ului (in esenta, reluarea unor teme repetitive stil anii 70, dar cu un sound nou) si a alternativului – un stil eterogen, care poate contine trupe ca Limp Bizkit, Smashing Pumpkins sau Oasis.

Pana astazi, rock-ul ramane un element de baza al muzicii si un reper deseori incercat si de artisti din alte stiluri. Imaginea si impactul artistului rock asupra mediului inconjurator sunt, pana astazi, neschimbate, din anii de debut ai povestii.

Asculta Muzica Rock

Page 1 of 46

Prev123Next