BestMusic.ro » Natalia Barbu » Biografie Natalia Barbu

Biografie Natalia Barbu

Natalia Barbu

Natalia Barbu este nascuta la Chisinau, pe 22 august 1979, la pragul dintre zodia Leului si-a Fecioarei. Luptatoare, plina de stralucire, ambitioasa si foarte energica, are un adevarat cult pentru prietenie. A studiat vioara inca din primii ani ai copilariei si a absolvit Colegiul de Muzica din Chisinau.

A inceput sa cante muzica usoara inca de mica, aparand in diverse show-uri de televiziune pentru copii. Ar fi ales o cariera instrumentala, dar a renuntat in favoarea muzicii usoare.

Provine dintr-o familie de muzicieni si, desi initial parintii au indrumat-o catre vioara, au fost de acord cand a facut aceasta alegere. Se spune ca a mostenit vocea de la mama sa, care de-altfel i-a si calauzit pasii in permanenta.

Natalia a participat mai intai la concursul "Mihaela Runceanu" din Buzau si de aici spre Mamaia, n-a mai fost decat un pas. Iar pentru o tanara de numai 19 ani, venita din Republica Moldova, castigarea unui premiu in Romania, la Mamaia "98, a fost o mare victorie.

In Basarabia, muzica usoara e mult mai traditionalista, mai conservatoare, depasita din punct de vedere al curentelor actuale. Natalia este o fire calda, deschisa spre noutate, ambitioasa, care a crezut din start ca locul sau este in Romania.

Premiul I la Mamaia a insemnat foarte mult pentru ea. Dupa aceea, a parcurs un drum lung. A muncit, s-a perfectionat, si-a facut un repertoriu solid, si-a definitivat stilul de interpretare, si-a creat un nou look.

Acum se afla in prag de lansare a primului sau album, in curand va aparea si primul extras pe single (cu un videoclip plin de traire si sentiment pentru piesa “Ingerul meu”), dupa care, cu siguranta vor incepe sa curga concertele.

In timpul liber, Natalia adora sa stea cu prietenii, sa inoate. In plus, ii plac foarte mult cainii (are un rotweiller, de care nu suporta sa stea departe). Dar deasupra acestora sta dragostea sa pentru muzica. Ceea ce va fi demonstrat…

 

 

Nume: Natalia Barbu
Nascuta: 22 august, 1979
M-am nascut ca sa cant
Localitate: Balti, R. Moldova.
`Copilaria am petrecut-o la bunici, intr-un sat pitoresc din nordul Moldovei, sat inconjurat de paduri pe care le-am colindat ascultand frumosul cantec al pasarilor. Bunicul Nicanor, un om de excepþie, si parinþii mi-au marcat profound personalitatea. Mi-au educat dragostea si respectul pentru oameni, natura si tot ce e frumos pe lumea asta. Bunicul avea convingerea ca voi ajunge artista si ma susþinea numindu-ma mereu `artista bunicului`

E-mail:natabarbu@yahoo.com
Studii: 1986-1992 – Liceul nr. 1, Rezina
Scoala muzicala primara, Rabnita, clasa Vioara
De la 7 ani am trecut cu parinþii la Rabnita (zona a conflictului nistrean), fiind nevoita sa fac scoala in limba romana in orasul Rezina de pe celalalt mal al Nistrului. In perioada razboiului de pe Nistru mergeam la scoala sarind peste barricade (de parca cuceream stancile munþilor) urmarite de automate si soldati.

1992-1994 – Liceul `V. Hugo` Stauceni

Tatal meu, care conducea orchestra de muzica populara din oras, (unde si mama era solista), fiind adeptul Unirii si a integritaþii statale, s-a implicat in lupte, motiv pentru care familia noastra era urmarita de securisti. Cand situaþia s-a agravat, pentru a evita inchisoarea, dar si pentru siguranþa familiei a trebuit sa ne refugiem la Chisinau. Aici a continuat sa pledeze pentru integritate si Marea Unire (vis neimplinit), mama s-a angajat solista la orchestra de muzica populara `Mugurel`, iar noi ne- am continuat studiile in limba romana.
1994-1998 – Colegiul National de Muzica `Stefan Neaga`, Chisinau, clasa
Vioara.
1999-2001 – Academia de Muzica `Gavriil Muzicescu`, clasa Vioara
(studii nefinisate)

Activitate profesionala: 1998 – Violonista in orchestra de muzica populara
`Mugurel`
1999 – Solista formatiei `Milenium`
Albume: 2001 – Lansarea Primului album `Intre ieri si azi`
Concert Solo
2003 – Lansarea albumului `Zbor de dor`

Concursuri nationale si internationale:
1993 – Concursul republican al tinerilor violonisti, Chisinau, Moldova
Premiul I
1998 – Concursul de interpretare `Mihaela Rumceanu`, Buzau, Romania
Premiul I
1998 – Concursul de interpretare `Mamaia ‘98`, Romania
Premiul Mare si Trofeul festivalului;
Miss Festival – Premiul Presei
1998 – Concursul de interpretare `Maluri de Prut`, Chisinau, Moldova
Premiul Mare si Trofeul festivalului
1999 – Concursul International de Interpretare `More Druziv`,
Ialta, Ukraina.
Premiul II
1999 – Concursul international de Interpretare `Slaveanskii Bazar`
Vitebsk, Belorusia
Premiul FIDOF (Los Angeles)
1999 – Concursul International a tinerelor talente, Mensk, Belorusia
Premiul I – Formatia `Milenium`
2000 – Concursul International de interpretare `Slaveanskii Bazar`,
Kiev, Ukraina
Premiul I

Distinctii: 2001 - MAESTRU IN ARTE, R. Moldova