BestMusic.ro » Navi » NAVI a inregistrat un cover pentru piesa "Back To Life" a trupei Goodbye to Gravity  

NAVI a inregistrat un cover pentru piesa "Back To Life" a trupei Goodbye to Gravity  


La o luna dupa tragedia devastatoare din Colectiv, NAVI s-a intors in studio pentru a-si inregistra propria versiune a piesei "Back To Life" (Goodbye To Gravity), in memoria sufletelor pierdute in incendiu si in onoarea celor care au supravietuit.

Dupa cateva saptamani in care si-a anulat majoritatea concertelor pentru ca nu simtea in stare sa urce pe scena in vreme ce prietenii ei erau in spital, solista si-a regasit, macar partial, linistea tot in muzica. Acesta este textul care insoteste cover-ul, exact cum l-a postat NAVI pe contul ei personal de Facebook:

"Dupa ce s-a intamplat, n-am mai cantat cateva zile bune... N-am mai dormit niste nopti, n-am mai vrut sa fac nimic. Apoi n-am stiut ce sa fac prima data, cum si in ce fel sa ajut. Fetele de la #‎ImpreunaRezistam m-au lasat sa stau, macar virtual, pe langa ele si sa contribui cu cateva mici detalii, contacte, cunostinte. Prietena mea cea mai buna, care e asistenta, mi-a spus de ce medicamente era nevoie prin spitale si... am facut cumva sa ajunga, "pe sub mana", unde trebuie. Am dat telefoane, am intermediat toate felurile de nebunii, iar in tot timpul asta muzica era pe silent in sufletul meu. Cum sa cant, cum sa cant eu, cand altii...?

Am admirat-o pe Delia pentru curajul nebun de-a face un cover dupa "The Day We Die" chiar in a doua zi, mi-am dorit sa pot face si eu asta, pentru ca - pana la urma - cel mai frumos mod de-a le multumi unor muzicieni minunati e sa le duci cantecele mai departe. Dar n-am putut... n-am putut nici macar sa-mi onorez concertele, o vreme...

Mi-a luat cateva zile sa pot asculta din nou cantecele baietilor de la Goodbye To Gravity, cateva zile de dor amestecat cu lacrimi... si apoi, redescoperind varianta lor acustica la "Back to Life", am stiut ce-am de facut. Muzica exista ca sa vindece, nota cu nota, rani imposibil de vindecat altfel. Muzica e aici ca sa ne aduca aminte ca nu i-am pierdut cu totul, ca ne-a ramas ceva mai pretios decat cuvintele, ceva egal cu speranta. Asa ca nu mi-a ramas decat sa cant, cum stiu, cat simt..."
Mai multe stiri despre: coveruri  tragedie Club Colectiv 
Publicat pe 02 Decembrie 2015 de BestMusic.ro

Dacă vreți să vă înscrieți la newsletterul BestMusic și să aflați primii ce trupe mari vin în România, dați un click aici: BestMusic Newsletter

Ne gasesti si pe Instagram