BestMusic.ro » Nickelback » Biografie Nickelback

Biografie Nickelback

Nickelback

Formatia Nickelback a fost infiintata in Hanna, Alberta, Canada in anul 1995 de catre Chad Kroeger, Mike Kroeger si Ryan Vikedal. Hitul `How You Remind Me` de pe cel de-al treilea lor album `Silver Side Up` a ajuns in topul Canadian Singles Chart si Billboard Hot 100 in acelasi timp, Nickelback fiind prima trupa canadiana care a reusit aceasta performanta. Primii au fost The Guess Who cu `American Woman`.

Dupa ce a lansat single-ul `How You Remind Me` in 2001, trupa a cunoscut un mare succes comercial. Nickelback a vandut peste 13.5 milioane de albume in Statele Unite si peste 1.7 milioane in Canada, vanzarile lor in intreaga lume insumand in jur de 20 de milioane de discuri.

Numele formatiei deriva de la nichel-ul (nickel = moneda de 5 centi) pe care fratele lui Mike Kroeger trebuia sa-l dea adesea rest clientilor la cafeneaua la care lucra. El obisnuia sa le spuna acestora: `Here's your nickel back` => Nickelback.

Albumul lor `Silver Side Up` a fost lansat pe data de 11 septembrie 2001. In acea dimineata, autobuzul in care se aflau membrii trupei a traversat Pennsylvania, la o distanta mai mica de 10 mile de locul unde s-au prabusit Turnurile Gemene.

Formatia Nickelback a primit 6 premii Juno (premii care se acorda artistilor canadieni pentru realizarile lor) si au mai fost nominalizati inca pentru 5 in 2006. Single-ul lor `Photograph` a fost nominalizat pentru cel mai bun single.

In mai si iunie 2006, Nickelback au insotit Bon Jovi in turneul european `Have A Nice Day Tour`, turneu care i-a dus pe scene din Germania, Irlanda, Olanda, Austria, Suedia si Marea Britanie.

Trupa Nickelback a fost aleasa cel mai bun grup rock la World Music Award din 15 noiembrie 2006.