BestMusic.ro » Nico » Biografie Nico

Biografie Nico

Nico

NICO s-a facut remarcata de catre fanii hip-hop-ului in urma colaborarilor cu renumite trupe precum Morometzii (Sud stil - 1999) sau BUG Mafia (Dupa blocuri - 1999, Intotdeauna pentru totdeauna - 2000, Casa, Cine e cu noi - 2002).

Marturie a talentului sau stau atat numeroasele premii castigate intr-un foarte scurt timp (Premiul I pentru cea mai buna voce feminina la Festivalul Ion Vasilescu 1998; Premiul II la Festivalul Mamaia 1999, sectia Creatie, cu piesa compozitorului Viorel Gavrila Si daca viata mea; Premiul -Doina Badea- pentru cea mai buna solista din teatrele de revista, in fiecare an din 1996 pana in 2000), cat si reactia publicului la piesa interpretata in cadrul selectiei pentru Eurovision din acest an, The only one (melodie inclusa pe album ca bonus track). Vara aceasta i-a adus Premiul al II lea la Festivalul -Cerbul de Aur- de la Brasov.

In ciuda atractiei catre blues, soul sau jazz, stilul muzical cel mai potrivit personalitatii sale, R&B-ul, este si cel adoptat pentru primul ei album, Gand pentru ei. In realizarea lui, NICO s-a bucurat de sprijinul sotului ei, Laurentiu Matei, compozitorul majoritatii pieselor, ca si de al prietenilor sai, Puya, Cabron, Don Baxter.

Fidel standardelor de calitate pe care le-a impus, Intercont Music a recunoscut valoarea unei voci inconfundabile si stilul personal al unei artiste ce va retine, cu siguranta, atentia publicului.

Performantele vocale de exceptie prin care s-a facut remarcata NICO i-a determinat pe membrii grupurilor BUG Mafia si Morometzii sa-i solicite colaborarea pentru unele din piesele lor. Pana la un album propriu nu a mai fost decat un pas.

Albumul de debut, Gand pentru ei, contine un numar de zece piese, compuse in cea mai mare parte de catre sotul artistei, Laurentiu Matei, dar si de Don Baxter, Puya sau Cabron, la care se adauga The only one, piesa participanta la selectia pentru Eurovision de anul acesta. Intr-un stil original, NICO abordeaza cu lejeritate diferite genuri muzicale, R&B-ul fiind, totusi, stilul ce se potriveste perfect cu personalitatea ei.

"Ei" sunt - asa cum ne-a precizat NICO - toti cei care ma cunosc si care ma iubesc asa cum sunt. Si cei fericiti si cei mai putini fericiti.

Dupa aproape doi ani si peste 40.000 de exemplare ale albumului `Asa cum vrei`, NICO a considerat ca e momentul, la inceputul lui 2005, sa editeze un nou material. `Asa cum vrei` marcheaza o victorie si o revenire in forta.Pe data de 11 martie 2005, `Asa cum vrei` se lanseaza pe plan intern. Desi controversat si indelung asteptat, albumul a castigat prin single-ul omonim inimile fanilor din intreaga tara. Emanand o forta deosebita si o sensibilitate aparte, acest material muzical este ca o scrisoare deschisa care transmite un singur mesaj: iubirea invinge orice obstacol! Odata cu noul album, NICO isi arata adevarata fata: un superstar! Cu o schimbare de sound reuseste sa aduca noutate in cantecele ei, in ajutor venindu-i si versurile mai profunde si mai sentimentale!NICO nu se desparte de dragostea ei, R&B-ul, dar ne arata tuturor ca vocea sa se poate `modela` pe o intreaga paleta de genuri muzicale (de la dance la hip-hop, ba chiar si club!). `Inregistrarea acestui album mi-a dat un sentiment fantastic pe care nu as putea sa il exprim in vorbe!`, se confeseaza ea. `Am considerat necesar sa realizez acest lucru acum. Albumul exprima toate sentimentele si emotiile pe care le-am incercat in tot acest timp. `Asa cum vrei` este doar demonstratia ca, daca vrei intr-adevar ceva si crezi cu putere ca dorinta ti se va implini, intotdeauna vei sfarsi prin a fi fericit!`.

 

Comentarii Nico