BestMusic.ro » Nicolae Feraru » Biografie Nicolae Feraru

Biografie Nicolae Feraru

Nicolae Feraru

 Nicolae Feraru s-a nascut in Bucuresti, in 1950. Recunoaste mandru ca este tigan, dar mai ales muzician, fiind recunoscut ca unul dintre cei mai mari tambalisti romani.

Tatal sau, la randul lui cantaret la tambal, canta la nunti, acolo unde si-a descoperit talentul si Nicolae Feraru, pe la varsta de 11 ani. Avandul ca idol pe Toni Iordache, Nicolae a continuat sa cate la tambal, iar in 1969 a concurat pentru un post de muzician la Teatrul Ion Vasilescu din Bucuresti si a obtinut postul. Chiar si in armata, artistul a facut parte din ansamblul muzical al unitatii, cantand la receptiile oficiale ale Ministerului de Interne. 

In 1972 s-a casatorit cu Lelia Scarlat, fiica unui lautar din Urziceni, iar un an mai tarziu a plecat in Statele Unite ale Americii si Canada, pentru a canta pentru comunitatile de romani. Desi putea fi o sansa de a scapa de regimul comunist, Nicolae Feraru s-a intors in tara, continuand sa cante la restaurantul Carul cu Bere si in ansamblului Doina Ilfovului.

Profitand de un turneu in Statele Unite si Canada, in 1988, Nicolae Feraru a parasit definitiv Romania, luandu-si cu el doar tambalul.

In prezent, Nicolae Feraru locuieste in Chicago.

Comentarii Nicolae Feraru