BestMusic.ro » Nicole Cherry » HOSPICE Casa Sperantei si Universal Music Romania lanseaza Imnul Optimismului

HOSPICE Casa Sperantei si Universal Music Romania lanseaza Imnul Optimismului

HOSPICE Casa Sperantei si Universal Music Romania lanseaza Imnul Optimismului

La aniversarea de 25 ani de activitate, HOSPICE Casa Sperantei a dat startul Campaniei "Academia de Optimism", o platforma de e-learning si de strangere de fonduri (www.academiadeoptimism.ro) si, alaturi de Universal Music Romania, lanseaza Imnul optimismului, un proiect All Stars, cu artisti din portofoliul casei de discuri.

Liviu Teodorescu, Nicole Cherry, Alina Eremia, Lora, Dorian Popa, Doru Todorut (Deepcentral), Sore, Giulia se numara printre artistii MediaPro Music/Universal Music care au inregistrat piesa "Imnul Optimismului” in studioul HaHaHa Production. Partea video a proiectului este semnata de catre Andrei Stan.

Videoclipul este disponibil pe https://www.hospice.ro/25-de-ani/ si mai jos:

Atat piesa, cat si videoclipul, au fost lansate in cadrul evenimentului aniversar HOSPICE, care a avut loc pe 8 iunie 2017, la Crowne Plaza, in prezenta artistilor, jurnalistilor si sustinatorilor cauzei HOSPICE, cei fara de care fundatia nu ar fi reusit sa fie aproape pana acum de 22.000 de copii si adulti cu boli incurabile si de toti cei dragi acestora. La eveniment, despre impactul pe care HOSPICE il are in Romania de 25 de ani, au vorbit Marina Sturdza, patron onorific al fundatiei, Graham Perolls, fondatorul HOSPICE Casa Sperantei, conf. dr. Daniela Mosoiu, director de programe educationale si dezvoltare nationala al organizatiei, Mirela Nemtanu, directorul executiv al HOSPICE Casa Sperantei si Irina Margareta Nistor, decanul Academiei de Optimism.

"Unul dintre primii pacienti ingrijiti de HOSPICE a fost un tanar, Ciprian. Atunci cand el a plecat dintre noi, mama lui, a venit la mine si mi-a dat un carnetel pe care Ciprian il lasase special pentru mine. Pe prima lui pagina, Ciprian mi-a scris: «Promite-mi, te rog, ca vei fi mereu prietenul meu. Eu promit.» Astfel de cuvinte, trairi si momente sunt cele care m-au facut sa merg mai departe”, a spus Graham Perolls, fondatorul HOSPICE Casa Sperantei.

"HOSPICE este cea mai mare organizatie din tara care ofera gratuit servicii complete de ingrijire paliativa. Organizatia a capatat aceste dimensiuni datorita celor care au crezut in valorile cauzei noastre, datorita celor care au inteles ca oamenii au dreptul la demnitate, grija si respect in fiecare clipa a vietii lor”, a spus Mirela Nemtanu, directorul executiv al HOSPICE Casa Sperantei.

La inceputul anilor ’90, conceptul de ingrijire paliativa era complet necunoscut in Romania. HOSPICE Casa Sperantei si-a inceput activitatea in 1992, cu o mica echipa, la Brasov. Ajutorul organizatiei se indrepta atunci catre cei aflati la finalul vietii, dupa o lunga suferinta si lupta cu un diagnostic necrutator. In timp, ingrijirea paliativa a inceput sa se adreseze tuturor persoanelor cu boli incurabile sau diagnostice grave, cu prognostic limitat de viata. Echipa HOSPICE Casa Sperantei s-a marit, iar organizatia a inaugurat, tot la Brasov, in 2002, primul centru cu servicii integrate de acest tip din tara. Peste 12 ani, HOSPICE avea sa infiinteze un centru similar, mult mai incapator, la Bucuresti. Dupa un sfert de secol de activitate, HOSPICE Casa Sperantei dezvolta un centru socio-medical la Adunatii Copaceni. Proiect unic in Europa de Est, acest centru va oferi clipe de neuitat pentru copiii care sufera de o boala incurabila si va contribui simtitor la imbunatatirea calitatii vietii acestora. Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revolutionare, prin tehnologie, HOSPICE Casa Sperantei isi doreste ca acest centru sa devina in cel mai scurt timp un punct de referinta in ingrijirea paliativa mondiala.
Publicat pe 09 Iunie 2017 , de BestMusic.ro

Adauga un comentariu